30. 11. 2021.
Mitrović: Dodik finansira kampanju Borisa Tadića

Mitrović: Dodik finansira kampanju Borisa Tadića

Mitrović: Dodik finansira kampanju Borisa Tadića

Još jednom se vlast u Republici Srpskoj pokušava uključiti u izbornu kampanju u Srbiji protiv Srpske napredne stranke, pružajući pomoć opozicionim partijama u Srbiji s ciljem da se zaustavi borba protiv kriminala u Srbiji koji ima svoje ogranke u Republici Srpskoj, izjavio je Hadži Jovan Mitrović predsjednik Srpske napredne stranke u Republici Srpskoj.

U prilog tvrdnji da SNSD i u ovim izborima u Srbiji ide na štetu Vučićeve Srpske napredne stranke, Hadži Jovan Mitrović navodi finansiranje izbornog materijala iz Banjaluke za Novu demokratsku stranku Borisa Tadića i to preko zvorničke firme “Daž”, koja se inače bavi proizvodnjom konditorskih proizvoda.

Ni manje ni više nego 800.000 plakata koji su isporučeni iz Republike Srpske prema ovoj političkoj partiji samo sa jednim ciljem, da potpomognu opozicione partije u Srbiji da SNS ne bi došao do mogućnosti da se izbori sa kriminalom koji je uvezan sa Republikom Srpskom i BiH.

Devedeset milionera u BiH raspolaže sa 9 milijardi dolara što govori da je i više od kreditnog zaduženja BiH otišlo u privatne džepove, kaže Mitrović, a sa druge strane ekonomske prilike su takve da na jednog radnika u realnom sektoru dolazi 7 radnika u administraciji.

Ne treba biti previše pametan a ne vidjeti da je to stečeno sa vođenjem naših strateških preduzeća, kao što je tvornica glinice “Birač”, koja je prodata svojevremeno Litvancima od istih ovih subjekata, “da bi na kraju u dogovoru došlo do njihovog razlaza i nastavljena pljačka tih objekata”.

Ništa bolja situacija nije ni u Rafineriji nafte Brod, navodi predsjednik SNS-a.

Promjene u Republici Srpskoj su neminovnost i koliko god se vlast bude opirala prijevremenim izborima, biće prisiljena da ih raspiše prije oktobra, tvrdi Mitrović. U protivnom, moguće su i veće demonstracije od onih u Federaciji BiH, navodi predsjednik Srpske napredne stranke.

http://www.youtube.com/watch?v=EJFMhx-DwAE
(Prilog BN televizije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender