30. 11. 2021.
Zvezdino pojačanje je Lipovij

Zvezdino pojačanje je Lipovij

Zvezdino pojačanje je Lipovij

Lipovij je rođen 9. oktobra 1991. godine, prethodne tri godine branio je boje Donjecka, a sa Zvezdom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Lipovij je u ukrajinskom šampionatu na 14 utakmica u prosjeku bilježio 7,3 poena, 2,3 skoka i 1,4 osvojene lopte za 18,9 minuta na parketu. U VTB ligi Ukrajinac je za 11,3 minuta u prosjeku na ukupno 13 utakmica imao prosječan učinak od 5,3 poena i 1,3 skoka.

Na minulom Evropskom prvenstvu u Sloveniji, gdje je Ukrajina osvajanjem šestog mjesta predstavljala prijatno iznenađenje, Lipovij je imao učinak od 5,2 poena i 2,5 skokova po meču.

„Riječ je o mladom i veoma talentovanom igraču koji će nam i te kako koristiti u smanjenoj rotaciji na spoljnim pozicijama. Lipovij je polivalentan igrač koji uspješno može da pokriva sve tri spoljne pozicije.

Činjenica da je reprezentativac Ukrajine je još jedan dokaz njegovog kvaliteta, a Crvenu zvezdu je izabrao jer smatra da je to prava sredina za njega u kojoj može još više da napreduje“, istakao je Davor Ristović, direktor Crvene zvezde Telekom.

Lipovij bi u dresu Zvezde trebalo da debituje predstojećeg vikenda, kada ’crveno-beli’ u okviru 23. kola ABA lige dočekuje Krku. Postoji mogućnost da bude u timu i u srijedu, na meču sa Lijetuvos Ritasom u osmini finala Evrokupa.

(B92, zvanični sajt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender