06. 12. 2021.
ITF nije priznao Kosovo, Jeremić odigrao ključnu ulogu

ITF nije priznao Kosovo, Jeremić odigrao ključnu ulogu

ITF nije priznao Kosovo, Jeremić odigrao ključnu ulogu

Preokret u slučaju Kosovo priznato od strane ITF-a. Teniski savez Srbije na čelu sa Vukom Jeremićem je pravovremeno reagovao na adresu predsjednika ITF-a Frančeska Riči Bitija i osujetio namjeru Kosova da postane dio Međunarodne teniske federacije.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana tenisa i činjenice da je Međunarodna teniska federacija (ITF) na svoj oficijalni sajt “Vorld tenis dej” uvrstila nepriznatu državu Kosovo među 75 nacija koje su u ponedjeljak obilježile ovaj važan dan, uslijedila je i dinamična reakcija Teniskog saveza Srbije i njenog predsjednika Vuka Jeremića, piše u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

U daljem saopštenju TSS ističe način na koji du se obratili čelnicima ITF-a.

– Predsjednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić odmah je reagovao na ovaj postupak ITF-a, pozvavši predsjednika Međunarodne teniske Federacije Frančeska Riči Bitija i zatraživši objašnjene za ovaj postupak, posebno ukazavši na činjenicu da je prošle godine na Skupštini Tenis Evrope u Talinu jednoglasno odbijen zahtjev Kosova za ulazak u međunarodne teniske forume.

Na kraju se u saopštenju ističe da Kosovo ipak nije priznato.

– Odmah po intervenciji TSS-a, sa svih dokumenata ITF-a, kao i sa njihovog zvaničnog sajta povodom obilježavanja Svjetskog dana tenisa, uklonjeni su sva obilježja Kosova, završava se u saopštenju TSS, pišu Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender