30. 11. 2021.

NSRS: Zaduženje za izgradnju paviljona u Kampusu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je na sjednici Narodne skupštine Srpske da je maksimalan rok otplate kredita do četiri godine, a maksimalna visina kamatne stope do sedam odsto godišnje.

“Prostorni kapaciteti Studentskog centra `Nikola Tesla` u Banjaluci daju mogućnost za smještaj 1.120 studenata. Kako bi bili prošireni kapaciteti za smještaj studenata potrebno je obezbijediti navedena sredstva”, rekao je Mutabdžija, obrazlažući Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju.

On je naglasio da je predviđeno da u četvrtom paviljonu budu jednokrevetne i dvokrevetne sobe, kao i prostorno funkcionalne jednice.

Mutabdžija je naglasio da Vlada Srpske u kontinuitetu radi na poboljšanju studentskog standarda.

Poslanik SNSD-a u parlamentu Srpske Siniša Dodik kaže da će ova stranka podržati kreditno zaduženje za izgradnju četvrtog studentskog paviljona u Banjaluci.

“Apsolutno je jasno da je SDS potpuno nedosljedan, jer u izbornoj godini podržava ovo zaduženje, dok 2011. godine nisu htjeli da podrže zaduženje za Univerzitet u Istočnom Sarajevu”, rekao je Dodik u raspravi o navedenom prijedlogu odluke.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadin Vasić rekao je da ova stranka nije protiv zaduženja za studentsku populaciju, ali da su sredstva potrebna za četvrti paviljon mogla da budu obezbijeđena iz budžeta Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender