27. 09. 2021.
Pred 8. mart: Pokloni pojeftinili, ali para nema

Pred 8. mart: Pokloni pojeftinili, ali para nema

Pred 8. mart: Pokloni pojeftinili, ali para nema

Prodavačica Slavica Gajić je rekla da će cvijeće i cvjetni aranžmani biti ponuđeni pred sami 8. mart, jer je rano da ga već iznose.

‘’Pored igračaka i srca sa različitim natpisima, koji se najčešće kupuju za 8. mart, u ponudi imamo nakit i razne ukrase. Cijene su prihvatljive, od nekoliko maraka do 15 KM ‘’ kazala je Gajićeva, za ”Glas Srpske

Prodavac knjiga Dragoljub Petrović je dodao da je knjiga uvijek dobar poklon.

‘’Prodaja za sada ide slabo, ali očekujemo da se poboljša u četvrtak ili petak. Najbolja prodaja upravo je u periodu praznika, jer tada ljudi žele da nekom sitnicom obraduju sebi drage ljude, a knjiga je najbolji način za to‘’, kazao je Petrović.

Mještanka Starčevice Gorana Bašić je rekla da svake godine za 8. mart dobije dosta poklona.

‘’Od muža dobijem buket cvijeća, dok mi djeca uvijek kupe nakit, koji potom nosim godinama ‘’, kazala je Bašićeva i dodala da se više obraduje sitnicama nego krupnim poklonima, je sitnice čine život.

Zoran Jeftić sa Paprikovca je ispričao da nastoji da svake godine suprugu obraduje nekim poklonom za Dan žena.

‘’Kupim neku sitnicu ili cvijeće, kao znak pažnje supruzi, jer kao penzioner nisam u mogućnosti da joj priuštim nešto veliko ‘’,  kazao je Jeftić.

Iz Gradske uprave su rekli da je zainteresovanost trgovaca za zakup tezgi znatno manja u odnosu na prošlu godinu, a da je cijena zakupa javne površine dvije marke po metru kvadratnom po danu zakupa.

‘’Planirano je da štandovi na Trgu Krajine stoje do 8. marta. Dobili smo nekoliko zahtjeva da ostanu do 11. marta, s obzirom na to da je Dan žena ove godine u subotu ‘’, kazali su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je prodavcima na štandovima dozvoljena prodaja prigodnih poklona povodom ovog praznika.

Godišnja prodaja

Gradska uprava dodijelila je 26 lokacija na području grada za privremenu prodaju na godišnjem nivou.

‘’Dodijeljeno je deset lokacija u ulici Bana Milosavljevića, četiri u Dragiše Vasića, 12 u Cara Lazara’’ rekli su u Gradskoj upravi.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender