17. 10. 2021.
Slaviša Đukić bije bitku za život

Slaviša Đukić bije bitku za život

Slaviša Đukić bije bitku za život

Slaviša Đukić obolio je od najteže vrste leukemije takozvane akutne mijelocitne leukemije i potrebna mu je hitna transplantacija koštane srži. Ova operacija u Beogradu košta 60.000 evra, a taj novac porodica nema. Zbog toga je širom RS pokrenuta humantirana akcija za pomoć Slaviši.

Jasna kaže da je sredinom prošle godine Slaviša osjetio bol u grlu, nakon čega je pao i dobio temperaturu.

“Otišli smo na Infektivno odjeljenje. Parametri koje su ljekari očitali nisu bili normalni te je upućen na Hemotologiju. Doktorka Jadranka Mirjanić je nakon urađenih ispitivanja krvi, utvrdila dijagnozu. Odmah smo otišli na Vojnomedicinsku akademiju gdje nisu priznali nalaze koje je Slaviša uradio u KC Banjaluka, te je sve rađeno ponovo”, opisuje Jasna početke njihove bitke protiv opake bolesti.

Kako kaže, Slaviša trenutno prima najjaču terapiju, osjeća se jako loše, povraća, ima temperaturu i proliv, a ljekari pokušavaju da ga osposobe za operaciju. Donator matičnih ćelija koštane srži biće Slavišin brat.

“Sreća je da su mu sestra i brat podudarni i da mogu donirati koštanu srž. Samo je novac upitan, a ljudi ga mogu uplatiti kod Raiffeisen banke na broj 1613000049020460 ili da pozovu 1432 u ‘M:tel’ mreži”, kaže Jasna.

Devizni račun kod Hypo alpe adria bank Banjaluka, na ime Ðukic Jasna (supruga) Swift je haabba2b Hypo alpe-adria-bank ad Aleja Svetog Save 13 Banjaluka, a Iban je BA395520431559072651 Jasna Đukic Pavlovac 147, 78000 Banjaluka BiH.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu kontaktirati i Slavišinu suprugu na broj telefon 066/306-171.

U prvih pet dana akcije prikupljeno je 15.000 KM.

“Obraćali smo se predsjedniku RS Miloradu Dodiku, gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranovniću i Ranki Mišić, predsjednici Saveza sindikata RS. Nadam se da će nam pomoći da moj Slaviša što prije ozdravi”, kazala je Jasna.

Ranka Mišić za “Nezavisne” je potvridla da će izdvojiti novac za Slavišu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender