28. 09. 2021.
Banjaluka: Prvi snijeg službe blagovremeno uklanjaju

Banjaluka: Prvi snijeg službe blagovremeno uklanjaju

Banja Luka: Neće biti poskupljenja komunalnih usluga

U Gradskoj upravi su kratko rekli da će ovih dana biti održan sastanak Komisije za korporativno upravljanje, koja treba da razmotri zahtjeve “Čistoće” i “Vodovoda” za poskupljenje njihovih usluga.

– Komisija će dati svoj stav, na osnovu kojeg će gradonačelnik odlučiti o prijedlogu, a eventualnu odluku o promjeni cijene donosi Skupština grada – naglasili su u Gradskoj upravi.

Dodali su i da “Toplana” nije još uputila zahtjev za promjenu cijene.

Generalni direktor “Čistoće” Jasminko Bogdanić je rekao da je dobio informaciju da Gradska uprava neće podržati povećanje cijena odvoza smeća.

– To će nam dodatno otežati poslovanje, a mislim da smo jedino preduzeće koje od 2005. godine nije imalo povećanje cijene usluga odvoza miješanog komunalnog otpada – dodao je Bogdanić.

Poslovnu 2013. godinu “Čistoća” je završila sa gubitkom od  2,3 miliona maraka koji je, kako dodaje, približan gubitku iz 2012. godine od oko dva miliona KM.

– Pokriven je gubitak iz 2012. godine, a uradićemo to i sa prošlogodišnjim. “Čistoća” će se truditi da održi visok stepen kvaliteta usluga – naveo je Bogdanić.

Povećanje cijena priželjkuju i u “Vodovodu”, a u planu poslovanja za 2014. naveli su da bi ekonomska cijena vode umjesto 1,08 KM, koliko trenutno iznosi, trebalo da bude 1,27 KM. Plan još nije usvojila Skupština akcionara, čija je sjednica bila zakazana za 28. februar, ali nije održana zbog nedostatka kvoruma. Ponovno održavanje zakazano je za 7. mart.

Prema bilansu uspjeha “Vodovoda” za 2013. godinu, rashodi od 17,43 miliona KM premašuju ukupne prihode od 16,22 miliona KM.

“Toplana”

U “Toplani” su rekli da u kontinuitetu pripremaju izvještaje koji pokazuju kolika je razlika između ekonomske i trenutne cijene grijanja.

– Prijedlog za povećanje cijene grijanja još nismo dostavili u Gradsku upravu – kažu u “Toplani”.

Iako finansijski izvještaj o poslovanju za 2013. godinu još nije završen, dodaju da će poslovanje sigurno biti  negativno.

(Glas)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender