28. 09. 2021.
Dodik: Unutrašnji konsenzus ili raspad BiH

Dodik: Unutrašnji konsenzus ili raspad BiH

Dodik o referendumu: Moguć je, ali ne sada

“Referendum nije stvar koja se poteže nekoliko puta, to se radi samo jednom i da li će uspjeti zavisi od toga da li ste odmjerili vrijeme i način. Mislim da to ne možemo realizovati u ovom trenutku, sada bi to bilo realno opasno”, rekao je Dodik sinoć na javnoj tribini u Bijeljini pred više stotina građana.

Dodik je pojasnio da referendum nosi ogroman rizik, jer bi u slučaju neuspjeha Republika Srpska mogla da izgubi i ovo što sada ima.

“Da li će neko poslije mene ili nas prepoznati to vrijeme, ne znam, ali znam da se prije nekoliko godina nije smjelo ni pričati o referendumu, a sada Republika Srpska ima zakon o referendumu i Narodna skupština u toku noći, ove ili neke sljedeće, može da donese odluku o raspisivanja referenduma o statusu Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, u ovom je trenutku važno sačuvati ono što Republika Srpska ima i što joj daje pravo na referendum jednog dana.

Odgovarajući na pitanja o aktuelnoj političkoj situaciji, lider SNSD-a je rekao da je zapošljavanje prioritet ove i svake druge vlasti.

Dodik je naglasio da Republika Srpska u svakom pogledu treba da bude pravna država, a ne zemlja hajki i progona.

“Treba procesuirati sve koji su se nezakonito obogatili, ali ne može se ničija imovina oduzimati političkom odlukom, to može samo sud”, rekao je Dodik i naglasio da je protiv stvaranja atmosfere progona.

Obraćajući se građanima Bijeljine, Dodik je rekao da su za SNSD i sadašnju vlast sve lokalne zajednice u Srpskoj jednako važne, bez obzira na to koja stranka je u njima na vlasti, navodeći Bijeljinu kao primjer.

On je podsjetio na ulaganja nekoliko stotina miliona maraka koje su Vlada i vlasti SNSD-a uložile u regiju Semberije brojnim kapitalnim projektima, poput obilaznice i nove bolnice.

Dodik je kritikovao lokalnu vlast SDS-a u Bijeljini zbog duga od sedam miliona maraka za Bolnicu, u koju je Vlada uložila 80 miliona KM, a najavio je uskoro izgradnju bolnica u Doboju i Istočnom Sarajevu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender