Izbori se pomjeraju zbog Kurban-bajrama?

Izbori se pomjeraju zbog Kurban-bajrama?

Hrvatske stranke zajedno na izbore u RS

Ovim dogovorom, postignutim na sastanku u Banjaluci, inicijativa Hrvatskog narodnog sabora dobila je operativni epilog, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Ispred HDZ-a BiH sastanku su prisustvovali Davor Čordaš i Ivo Kamenjašević, ispred HNS-a Tomislav Tomljanović i Đuro Ivanović, a ispred HDZ-a 1990 Mijo Perkunić.

Osim zajedničkog nastupa ove tri stranke na predstojećim izborima na području Republike Srpske, na sastanku je razgovarano i o koordiniciji predizbornih aktivnosti od zajedničkog interesa u pojedinim opštinama.

Sagovornici su se saglasili da zajedničkim nastupom ovih stranaka na predstojećim izborima na najbolji način mogu da se zaštite interesi hrvatskog naroda u Srpskoj i ostvari ravnopravna pozicija Hrvata u institucijama.

Na sastanku je istaknuto da je interes hrvatskih stranaka u Republici Srpskoj da na izborima mjesto potpredsjednika Republike Srpske, kao i dva poslanika u Narodnoj skupštini osvoje kandidati stranaka sa hrvatskim predznakom.

Zajednički interes je i povećanje broja delegata iz hrvatskih stranaka u Vijeću naroda Republike Srpske sa sadašnjih tri na pet, ističe se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender