27. 09. 2021.
8 tajnih moći soka od narandže

8 tajnih moći soka od narandže

8 tajnih moći soka od narandže

– Zbog visokog sadržaja C vitamina, sok od narandže vam može pomoći da poboljšate imunitet.

– Unos namirnica sa visokim sadržajem masti i šećera podstiče razvoj upalnih procesa u organizmu.

Međutim, istraživanja pokazuju da unos soka od narandže, u kombinaciji sa namirnicama bogatim mastima i ugljenim hidratima sprečava razvoj upalnih procesa u organizmu što je odlična preventivna mjera protiv razvoja ateroskleroze i insulinske rezistencije.

-Redovna konzumacija soka od narandže poboljšava dijastolni (donji) krvni pritisak. Istraživanja pokazuju da sok od narandže sadrži biljni pigment hesperidin koji je rastvorljiv u vodi. Upravo taj pigment može poboljšati kardiovaskularno zdravlje.

-Redovno unošenje soka od narandže smanjuje i nivo lošeg holesterola.

n1

– On je fantastičan izvor antioksidanata. To znači da sok od narandže može pomoći u sprečavanju razvoja raznih oblika raka, a prvenstveno raka dojke i prostate.

-Sok od narandže je bogat izvor kalijuma.

– Folna kiselina igra veoma važnu ulogu u reprodukciji novih ćelija te može ubrzati proces zacjeljenja. Pogađate, sok od narandže je sadrži u izobilju.

– Zbog antioksidanata koje sok od narandže sadrži u izobilju, naučnici vjeruju da njegovo redovno konzumiranje može pomoći u eliminisanju suvišnih kilograma. Takođe, oni tvrde da je čaša svježe cijeđenog soka dnevno sasvim dovoljna za pomenuti proces.

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender