552 vojnika napustiće OS BiH u naredne četiri godine

552 vojnika napustiće OS BiH u naredne četiri godine

Piloti OS BiH ”uhvaćeni” kako se ljube

Ovakav čin pilota s oficirskim činovima izazvao je pravu pometnju u Rajlovcu, a o svemu je već obaviještena i Vojna policija OSBiH.

Sagovornik “Avaza”, koji je upoznat s ovim dešavanjima, rekao  je da je ovaj događaj snimio jedan od pripadnika vojne policije, koji je pilote i prijavio za homoseksualizam.

– Svi su još u šoku, jer su piloti zatečeni kako se diraju i ljube. I fotografirani su. Razumljivo je da se o tome ne želi pričati, jer se radi do sada neviđenom skandalu u vojnoj službi – tvrdi  sagovornik “Avaza”.

Generalmajor Ante Jeleč, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, ostao je zatečen saznanjem  o skandalu. On kaže da s takvim aktivnostima nije upoznat, ali da će tražiti detaljnu istragu.

– Prvi put čujem za takvo nešto. U šoku sam. Zaista ne znam o čemu se radi, ali ću tražiti da se svi ispita. Ostao sam zatečen vašim pitanjem. Svi vojnici slobodni su ljudi, ali mi zaista nije svejedno ako se to desilo. Moji podređeni morali su me obavijestiti o tome. Insistirat ću da se utvrdi šta se desilo – rekao je  Jeleč.

U Ministarstvu odbrane BiH rečeno je da nisu upoznati s navedenim dešavanjima te da o tome ne mogu govoriti dok ne budu utvrđene sve okolnosti.

(Nezavisne novine)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender