30. 11. 2021.
Čavić: Dodikovom režimu se bliži kraj

Čavić: Dodikovom režimu se bliži kraj

Čavić: Dodikovom režimu se bliži kraj

Prema njegovim riječima, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je u panici. Tako Čavić reaguje na knjigu “Rušenje Republike Srpske” u kojoj su decidno navedena imena pojedinaca i organizacija koji se etiketiraju kao “strani plaćenici” i “rušioci” ustavnog poretka, a koja se pojavila na zvaničnom sajtu SNSD-a.

Dodik je juče izjavio da je Čavić „na crnoj listi srpskog naroda za sva vremena“.

„U 21. vijeku i demokratskom društvu proglašavati rušiteljima ustavnog poretka organizacije uglavnom iz nevladinog sektora koje rade u skladu sa zakonom jeste nedopustivo. To su samo organizacije koje su jasno i glasno protiv politike režima.

Proglašavati njih neprijateljima ustavnog poretka jeste potpuno neprimjereno i poziv na linč. Istu sudbinu dijele i neki mediji koji su kritični prema vladajućem režimu. U isti koš su strpani nezavisni intelektualci, pojedinci i neke stranke“, govori Čavić, te podvlači:

„Među rušitelje ustavnog poretka su smjestili i mene, i ne samo mene već sve one koji javno i glasno kritikuju. U suštini tog manifesta je, prije svega, spremnost da po svaku cijenu ostanu na vlasti. Spremni su da primjenjuju najgora i najcrnja sredstva. Ovo je, po meni, samo početak manifestacije… Ali, bliži im se politički i društveni kraj“.

Dodaje da je vrijeme za odlazak režima u RS odavno zrelo.

„Generalno postoje ozbiljni socijalno-ekonomski problemi. Vlast vješto to stavlja u kontekst međunacionalnih odnosa, gdje se svaki pokušaj opravdanog socijalnog bunta, protivljenja lošem stanju u društvu, korupciji i nepotizmu, što je apsolutno obilježje sistema, prebacuje se na etnički problem“, ističe Čavić.

Rejting SNSD-a je, po Čaviću, značajno opao. Prema njegovim riječima, samo u Banjoj Luci je u odnosu na Opšte izbore 2010. godine broj SNSD-ovih glasača na prošlim lokalnim izborima opao za čak 20 hiljada, te očekuje da se taj trend nastavi.

„Vjerujem da oni neće više sastavljati vladu“, kazao je Čavić.

Isto tako, Čavić je uvjeren da opozicija u RS može na ovim izborima mnogo učiniti i da uopšte ne treba podcjenjivati njen kapacitet.

„Sa stanovišta jedne orkestrirane harange koju vodi režim, jer je očigledno u strahu već druže vremena, oni žele pokazati da opozicija nema kapacitet da ih smijeni i nešto promijeni. To nije tačno! Prošli lokalni izbori su pokazali, gdje god je opozicija bila ujedinjena, SNSD i njihova politika nisu imali nikakve šanse da prođu, a radilo se o lokalnim izborima. Oni sami kažu da stanje ekonomije u socijalnim apsketima loše i užasno. Mislim da su im šanse jako male“, naglasio je u razgovoru Čavić za Klix.ba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender