06. 12. 2021.
Dačić na skupu u Kosovskoj Mitrovici

Dačić ljut na Dodika

“Dodik deli ordenje i lente šakom i kapom, kao da su u pitanju guslarske večeri, a nikada nije dao onima koji su stvorili Republiku Srpsku. To je uvrediljivo. Jesu li guslari stvarali RS? Nisu! Stvarala je SPS i Slobodan Milošević i zbog toga smo trpeli sankcije. Sramotno je i za one koji su dali krv za RS, kome sve Dodik deli lente. Jer da su znali ko će dobijati ta priznanja, sigurno se tokom rata ne bi žrtvovali”, kazao je Ivica Dačić premijer Srbije u ostavci u intervju za BN TV.

On je ocjenio neprincipjelnim to što se Dodik uključio u predizborniu kampanjuju u Srbiji, što je dolazio na predizborne mitinge pojedinih političara u Srbiji i što će to vjerovatno to učiniti ponovo.

“Dodik mi se žalio na neke političare iz Srbije, a opet je godinama dolazio kod njih u predizbornu kampanju. Kod mene nikada nije bio”, kazao je Dačić.

On je istako da su mu dobri odnosi između Beograda i Sarajeva jako važni i da se sa u razgovorima sa Bakirom Izetbegovićem slaže u pojedinim stvarima.

“Neka se Republika Srpska ne ljuti zbog naših odnosa sa Sarajevom. Meni je bliži neko sa Bašćaršije nego neki Litvanac ili Estonac. Bog nas je na ovom prostoru pomešao i mi moramo učiniti sve kako bi nam bilo bolje. Mi se ovde svađamo vekovima. Pa dosta je više. Sa tom politikom se mora stati. Čuvajmo mi naše državne i nacionalne interese ali hajde da živimo bolje. Ukoliko ovako nastavimo doživećemo da nam Albanija bude zapad”, kazao je Dačić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender