Kusturica: Bosić želi da bude dio aranžmana za rušenje Srpske

Kusturica: Bosić želi da bude dio aranžmana za rušenje Srpske

Kusturica: Stalno ratuju, a Putina nazivaju fašistom

“Nazvati Putina fašistom zbog intervencije u Ukrajini, a pri tome biti jedan od kreatora ratova u Rumuniji, Iraku, na Kosovu i Metohiji, u Avganistanu, Libiji, Osetiji, nije beznačajna stvar”, naveo je Kusturica u autorskom tekstu u “Politici”.

On je napomenuo da Putin svoje poteze pravda strahom svog naroda od banderovaca, nasljednika ukrajinskih fašista, “izvođača radova Druge ukrajinske revolucije”.

Kusturica je zapitao kada je započela revizija Drugog svjetskog rata, te podsjetio da Amerikanci nisu oslobodili Evropu od nacizma i da je u borbi protiv Hitlera stradalo 20 miliona Rusa.

“Nema veze što su oni koje optužuješ izgubili 20 miliona ljudi protiv Hitlera. Onda lijepo nazoveš baštinika te tradicije Hitlerom, a stvarnog fašistu amnestiraš od krivice. Istina nije kul, ali šta ćemo, i ako pristanemo na to, kako ćemo reagovati ako se uskoro pojavi teza, recimo, da je majmun postao od čovjeka. Kako sada stvari stoje, nije nemoguće i to da se desi”, ističe Kusturica.

Kusturica napominje da je revizija Prvog svjetskog rata krenula iz Amerike, kada je američki istoričar Sidni Fej htio da dokaže da NJemačka, ipak, nije kriva za taj rat.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender