28. 10. 2021.
Odloženo suđenje Ražnatovićevoj

Odloženo suđenje Ražnatovićevoj

Odloženo suđenje Ražnatovićevoj

Do odlaganja suđenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu za 9. april došlo je zbog izostanka Ocokoljića.

Ocokoljić je, prema riječima njegovog branioca Nevene Veselinović, izostao zbog bolesti o čemu je sudiji Danijeli Koš priložila medicinsku dokumentaciju, ali na suđenju nije saopšteno o kom zdravstvenom problemu je riječ.

Sudija Koš je od zamjenika tužioca Branislava Ilića tražila da se izjasni da li želi da predloži vještačenje Ocokoljićevog zdravlja ili neku mjeru za obezbjeđenje prisustva okrivljenog.

Zamjenik tužioca je rekao da za sad ne traži vještačenje kao i da je dovoljno da se Ocokoljiću uputi poziv za sljedeće suđenje.

Ražnatovićevu su ispred Palate pravde dočekali brojni obožavatelji, mahom maloljetna djeca, a nakon odlaganja suđenja uručili su joj poklone i cvijeće, a ona se sa njima slikala i dijelila im autograme.

Na današnjem suđenju Ražnatović i Ocokoljić trebalo je da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja.

Tužilaštvo u optužnici nije menjalo kvalifikaciju krivičnog djela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za nasilničko ponašanje, za koje je zaprijećena kazna od šest mesjeci do pet godina zatvora.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pjevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK “Mladi proleter”, grubo vrijeđali, a potom i nanijeli lake tjelesne povrede Aleksandru Olareviću, direktoru kluba.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender