28. 09. 2021.
Novi zakon u borbi protiv terorista

Pentagon proučava Putinov govor tijela

Taj projekat, koji je prethodno realizovan pod okriljem Stejt departmenta, sad je preuzelo Ministarstvo odbrane, rekao je neimenovani zvaničnik i dodao da je Putinov psihološki profil posljednji put ažuriran 2012. godine, prenijela je agencija AFP.

Pristalice takvih istraživanja ističu da bi ono moglo da pomogne američkim vlastima da predvide ponašanje Putina, što je aktuelna tema s obzirom na krizu u Ukrajini i sve veće prisustvo ruskih snaga na poluostrvu Krimu, navodi francuska agencija.

Stručnjaci Pentagona analiziraju ili su analizirali govor tijela petnaestak stranih lidera, uključujući ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, pokojnog iračkog lidera Sadama Huseina, severnokorejskog vođu Kim DŽong-una i ubijenog lidera Al Kaide Osamu bin Ladena.

Portparol Pentagona Džon Kirbi je izjavio da takvo istraživanje zasigurno nije uticalo na donošenje odluka u američkoj vojsci i dodao da je ministar odbrane Čak Hejgel saznao za to istraživanje tek nakon što je o njemu pisao list “Ju Es Ej tudej”.

Kirbi je dodao da je od 2009. na ova istraživanja godišnje trošeno oko 300.000 dolara.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender