Oliver Ivanović životno ugrožen

U Kancelariji još jednom izražavaju veliku zabrinost zbog Ivanovićeve iznemoglosti, koja je posljedica petodnevnog štrajka glađu, te je zatraženo da se hitno odgovori na njegov zahtjev i da mu se dozvoli posjeta ljekara Zdravstvenog centra Kosovske Mitrovice.

U saopštenju Kancelarije ukazuje se na ozbiljnost situacije u kojoj se Ivanović nalazi i koja može imati tragične posljedice, “što sasvim sigurno niko ne želi”.

“Zbog toga zahtijevamo od međunarodne zajednice da učini sve da bi Ivanović što prije bio pušten da se brani sa slobode, ili da se odmah prebaci u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici”, ističu u Kancelariji.

Kancelarija traži da se iz pritvora oslobode i Dragoljub Delibašić i Laza Lazić, te da se i njima omogući da se brane sa slobode, jer je i za njih, kao i za Ivanovića, Vlada Srbije garantovala da će u svakom momentu biti dostupni istražnim organima.

“Navodi da postoji opasnost od bjekstva okrivljenih i od zastrašivanja svjedoka, potpuno su neosnovani”, poručuju u saopštenju.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender