28. 09. 2021.

PDP: Porodično okupiranje institucija u RS

PDP ističe da nisu tačni navodi koje je danas na konferenciji za novinare iznio član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Mikeš, prema kojima se Radojičić nepravedno optužuje da je zaposlio suprugu u Ministarstvo finansija.

„Gospođa Radojičić nije samo ‘zaposlena’ u Ministarstvu finansija, nego je 2011. godine, uz podršku svog supruga, postavljena za pomoćnika ministra finansija. Tako da se danas vjerovatno samo u Srpskoj dešava da budžet, te brojne izvještaje i informacije Ministarstva finansija priprema gospođa Radojičić, a usvaja gospodin Radojičić, sa svojom skupštinskom većinom“, navodi PDP.

PDP podsjeća da je u maju prošle godine ova stranka usvojila i objavila Deklaraciju o borbi protiv nepotizma, koja će, kako navode, poslije oktobarskih izbora prerasti u zakon.

„Prema toj deklaraciji PDP-a, predsjednik Republike, predsjednik Narodne skupštine, predsjednik Vlade, ministri, pomoćnici ministara, poslanici, direktori javnih preduzeća i ustanova, te izvršni direktori neće moći na istim tim pozicijama imati svoje supružnike, roditelje, djecu, brata ili sestru“, dodaje se u saopštenju.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender