19. 01. 2022.
SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS za prijevremene izbore na pun mandat

Kovač je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da to podrazumijeva izmjenu odgovarajućih zakonskih rješenja.

„SNSD ima ključ za rješenje tog problema jer je na vlasti u Republici Srpskoj i učestvuje u parlamentarnoj većini na nivou BiH“, naveo je Kovač, te dodao da sve zavisi od volje SNSD-a.

Zamjenik predsjednika SDS-a ocijenio je da se Poreska uprava Srpske ne ponaša jednako prema svim poreskim dužnicima i lokalnim zajednicama.

„Imamo situaciju da Poreska uprava tuži sitne dužnike i plijeni im imovinu, dok su veliki dužnici zbog kojih dolazi u pitanje funkcionisanje cijelog sistema u Srpskoj i BiH povlašćeni i zaštićeni“, kaže Kovač.

On je dodao da je, prilikom isplate naknada radnicima RAOP-a iz Istočnog Sarajeva koji su tužili preduzeće, samo opština Istočno Novo Sarajevo dobila sav novac od poreza na lična primanja, dok ostale opštine u kojima žive radnici koji su naplatili svoja potraživanja nisu dobile ništa.

„Pozivamo vlasti u Srpskoj da se prema svima odnose na potpuno isti način i da se izvršavaju zakoni koje je donijela Narodna skupština Srpske čime bi se svima nama omogućilo da lakše i kvalitetnije servisiramo svoje obaveze i pomognemo svima da imaju jednake uslove za život i rad“, istakao je Kovač, koji je načelnik opštine Istočna Ilidža.

Kada je riječ o proslavljanju 1. marta kao „dana nezavisnosti“ u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, Kovač je rekao da SDS traži smjenu i utvrđivanje odgovornosti svih koji su organizovali proslave, ali i onih koji su kao neposredni rukovodioci trebalo da spriječe trošenja budžetskog novca u te svrhe.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender