30. 11. 2021.
Španovićeva osvojila bronzu

Španovićeva osvojila bronzu

Španovićeva osvojila bronzu

Ivana je najbolji rezultat ostvarila u posljednjoj, šestoj seriji i tako došla do druge bronze za pola godine, pošto je bila treća i na Svjetskom prvenstvu na otvorenom u Moskvi.

Zlato je dobila Francuskinja Elojz Lesije sa 6,85 metara, a srebro Katarina DŽonson-Tompson skokom od 6,84 metara.

Finale u skoku u dalj na SP u Sopotu nije pružilo mnogo uzbuđenja, a odmah su se osvajačice medalja odvojile od ostalih. Međutim, Španovićevoj je glavna konkurentkinja za bronzu bila Britanka Šara Proktor, koju je pobijedila za devet centimetra.

Španovićeva je u finalu ostvarila identičan rezultat kao u kvalifikacijama, a ispostavilo se da joj je to dovoljno za bronzu. Ivana poslije posljednje serije nije bila zadovoljna svojim rezultatom, vjerovatno zato što je prije dvije nedjelje na Balkanskom prvenstvu skočila 6,92 metara, što joj je rekord karijere.

Ivana je prva startovala u finalu i u prvoj seriji ostvarila je skok od 6,68 metara za treće mjesto.

U drugoj seriji je imala slabili skok 6,64 metara i pala je na četvrto mjesto. Najbolji rezultat Španovićeva je ostvarila u trećoj seriji od 6,71, jer u četvrtoj nije uspjela da popravi rezultat, pošto je skočila 6,68 metara i zadržala treće mjesto. Lesije je tada preuzela vođstvo skokom od 6,85 metara, da bi Ivana u sljedećoj seriji skočila 6,64.

U posljednjoj seriji Ivana je najbolje skočila – do 6,77 metara, ali nije uspjela da pretekne DŽonson-Tompsonovu i Lesije, koje su zadržale pozicije.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender