24. 09. 2021.
Kličko pozvao pristalice na generalni štrajk!

Kličko pozvao pristalice na generalni štrajk!

Donjeck: Spriječen Kličkov miting

Demonstranti su uzvikivali: “Rusija!”, “Donjeck, ruski grad!” i “Putina za predsjednika!”, dok su po tom industrijskom mjestu, nekadašnjem uporištu svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča, bile okačene zastave Rusije i Komunističke partije.

Građani Donjecka takođe su minutom ćutanja odali počast policajcima poginulim prošlog mjeseca, tokom proevropskih protesta u Kijevu.

Jedan od vođa protesta Robert Donija rekao je za Frans pres: “Ljudi su se pobunili jer su izgubili strpljenje. Ukrajina je uvučena u političko-ekonomsku igru Evropljana i Zapadnjaka.”

Donija je najavio nove proteste narednih dana, prenosi francuska agencija.

Kličko, kandidat na predsjedničkim izborima u Ukrajini 25. maja, izjavio je ranije za medije da želi da uvjeri građane Donjecka – koji ne prihvataju proevropsku vladu u Kijevu i naginju jačanju odnosa s Moskvom – da “ostanu ujedinjeni”, suočeni sa “separatističkim provokacijama”.

Kličko je, takođe, kritikovao ruske medije zbog, kako je rekao, ispiranja mozga, rekavši da su proteste protiv novih vlasti u Kijevu izazvali Rusi, koji su u Ukrajinu došli sa strane.

Kličko je, međutim, morao da otkaže skup koji je za danas najavio u Donjecku kako bi izbjegao sukobe, jer se na centralnom Lenjinovom trgu u tom gradu okupilo na hiljade njegovih protivnika.

Pošto su se okupili kod spomenika Lenjinu, proruski demonstranti prošli su ulicama grada, noseći ruske zastave.

U Lugansku, u blizini Donjecka, pristalice Moskve zauzele su zgradu regionalne vlade i zatražile ostavku guvernera, objavili su lokalni mediji

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender