Mateusova knjiga podigla prašinu

Mateusova knjiga podigla prašinu

Mateusova knjiga podigla prašinu

Mateus tvrdi da je meč između Partizana i Rada iz 2003. godine završen u korist “građevinara” uz prećutni dogovor obe strane.

Navode njemačke fudbalske legende su demantovali njegovi tadašnji igrači, Ivica Iliev i Saša Ilić, a sadašnji kapiten crno-bijelih smatra da je Mateus samo želio da poveća tiraž svoje autobiografije.

Mateus je naveo da mu je nakon dotične utakmice skrenuta pažnja da su na kladionicama obustavljene uplate zbog sumnjivih okolnosti, nakon čega se on obratio jednom od igrača u kojeg je imao povjerenje.

“On mi je objasnio: ‘Prije dvije godine, kad smo s njima igrali, bili su nam potrebni bodovi da postanemo prvaci, njima ta utakmica nije bila važna, pa su nas pustili da pobijedimo. Sad se nalaze pred ispadanjem iz lige, pa su im ti bodovi potrebni. Danas smo im se revanširali i na poklon uzvratili poklonom’. Bila je to prijateljska usluga, napravljena uz prećutni dogovor obe strane”, napisao je Mateus u autobiografiji.

Mateus je potom naveo i da je nakon toga odgledao snimak meča sa istim rivalom iz 2001. godine, koji mu je bio “sumnjiv”, na kojem je Partizan gubio sa 1:0, a slavio sa 2:1 na kraju.

Međutim, Nijemac se malo “zbunio”, jer je tok pomenute utakmice bio drugačiji, jer su crno-bijeli vodili sa 1:0, Rad je izjednačio, a potom je kapiten Saša Ilić donio pobjedu.

Saša Ilić: Glupost, to je priča zbog tiraža

Zemun Vs. Partizan, season 2004/05

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da ga je nekadašnji trener crno-bijelih Lotar Mateus neprijatno iznenadio iznoseći u autobiografiji da je vodio ekipu na jednoj “namještenoj” utakmici.

“To su gluposti, on se primio na staru priču da kada pobijedimo, neko nam je to namjestio pobjedu, a kada izgubimo, onda smo pustili. Mislim da je to ubacio u knjigu samo zbog tiraža”, izjavio je Ilić Tanjugu.

Prema njegovim riječima, moguće je samo da su crno-bijeli odigrali ispod očekivanja, jer su već obezbijedili titulu.

“Ta utakmica za nas nije imala rezultatski značaj i moguće je da su neki igrači odigrali ispod nivoa. Ponavljam, niko od nas nije “namjestio” meč”, poručio je Ilić.

Ivica Iliev: Niko nam nije govorio kako da igramo

ivica

Pored Ilića, Mateusovu priču o namještanju meča demantovao je i Ivica Iliev.

“Nikada niko u mojoj karijeri nije došao i i rekao mi: ‘Ova danas utakmica je namještena ili ovog moramo da pustimo ili on će nas da pusti. Ne mogu da pokazujem prstom na nekoga. Mada, sjećam se da je prije par godina ovde bila priča jednog igrača (Boban Dmitrović, prim. aut) o namještanju. Nama u Partizanu nikada niko nije govorio kako bi trebalo da igramo”, rekao je Iliev za Tanjug.

Iliev je nije mogao da priča o dotičnoj utakmici sa Radom, jer je se ne sjeća.

“Ne sjećam se te utakmice, kao ni mnogih koje sam odigrao. Stvarno je prošlo mnogo godina. Iskreno, ne sjećam se ni posljednjeg meča koji sam odigrao sa Radom, a kažu da sam dao gol”, uz osmijeh je poručio Ilev.

Mateus je, takođe, dodao da je uvjeren da u Srbiji ima dosta klubova koji igraju po sistemu “tri za tri”, odnosno da svaki tim u toku jedne sezone dobije rivala na svom terenu.

Mateus je bio trener Partizana od decembra 2002. do decembra 2003. godine, a sa crno-bijelima je igrao Ligu šampiona, prvi put u istoriji jednog srpskog kluba.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender