27. 09. 2021.
Na boračkoj nepoželjnoj listi i Mihajlo Parađina (VIDEO)

Na boračkoj nepoželjnoj listi i Mihajlo Parađina (VIDEO)

Na boračkoj nepoželjnoj listi i Mihajlo Parađina (VIDEO)

Strasti među borcima se ne smiruju. Na listi nepoželjnih u Boračkoj organizaciji je novo ime – Mihajlo Parađina, nekadašnji drugi čovjek BORS – a, danas predsjednik boračke organizacije u Palama. Nezadovoljnim borcima je trn u oku što nisu dobili podršku sa Pala, pa su Parađinu prozvali privilegovanim borcem i vladinim igračem.

“Ima 2200 maraka platu, uz dva zaposlena u Boračkoj organizaciji grant koji on dobija je 67 hiljada na plate plus 75 hiljada dobija na tzv. dodatna prava koja se odnose na banjaska liječenja i pomoć. Istovremeno, svaka dva mjeseca dobije sedam i po hiljada od grada Istočno Sarajevo“, kaže Duško Vukotić,iz Štaba nezadovoljnih boraca RS.

Parađina ne ostaje dužan. Najavljuje krivičnu prijavu protiv Vukotića, i poručuje mu da će se sresti na sudu. Tvrdi da ima sve dokaze i papire o transparentnosti svog rada, a Vukotića ne smatra kompetentnim da kontroliše njegov rad.

“Pre svega kad se čovjeku tako nešto desi, onda gleda ko govori, ko iznosi neistine, laži i optužuje, znači govorim o nekome ima li taj speciifičnu težinu da donosi takve sudove,. Ja stvarno nemam namjeru, pogotovo Vukotiću da dajem bilo kakvo obrazloženje i pravdanje”, odgovara Mihajlo Parađina, predsjednik Boračke organizacije Pale.

Borci su pred vratima grada postavili su još jedan zahtjev – hitna sjednica banjalučke skupštine. Pozvali su Slobodana Gavranovića posljednji put da izađe u javnost sa konačnim stavom o navodnom članstvu Zorana Novakovića u Zengama. Ukoliko i dalje ostane nijem pred njihovim zahtjevima – najavljuju mjere koji su ovaj put prećutali pred novinarima.

„Očekujemo da na skupštini Banja Luke to pitanje se potegne, skupština se odgađa cijelo vrijeme zbog toga što je to aktuelna stvar“, tvrdi Goran Tomić, Štab nezadovoljnih boraca RS.

Zoran Novaković,načelnik odjeljenja za stambene poslove u banjalučkoj upravi i generalni sekretar gradskog odbora SNSD – a, odlučio je da ćuti, pa na telefonske pozive ne odgovara. Sličnu metodu koristi i gradonačelnik, za koga u gradskoj upravi tvrde da je nedostupan zbog zdravstvenih razloga.

Prilog ATV-a:

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender