28. 10. 2021.
Od malezijskog aviona ni traga ni glasa

Od malezijskog aviona ni traga ni glasa

Od malezijskog aviona ni traga ni glasa

Potraga za nestalim avionom Malaysia Airlinesa i dalje traje, a službenici ističu kako nisu odbacili mogućnost da je avion otet. Ipak, nestanak aviona i dalje je misterija.

– Na žalost, nismo pronašli ni jedan objekat koji bi mogao biti dio aviona. I dalje tražimo – rekao je načelnik vazduhoplovstva u Maleziji.

U avionu je bilo 239 ljudi

Avion je nestao u subotu na putu iz Kuala Lumpura za Peking. U trenutku nestanka u avionu je bilo 239 ljudi. Službenici su porodicama nestalih putnika kazali da se pripreme na najgore, piše BBC.

Nestali avion traži 40 brodova i 34 aviona iz nekoliko zemalja. U nedjelju naveče su vijetnamske vlasti objavile kako su u moru na jugu zemlje pronašli nekoliko dijelova aviona, uključujući i vrata. Te informacije nisu službeno potvrđene.

Interpol traži putnike s lažnim pasošima

Interpol je u međuvremenu objavio da istražuje dvoje putnika koji su se navodno u avion Malaysian Airlinesa ukrcali koristeći lažne pasoše, javlja Daily Mail. Sumnjaju kako oni imaju veze s nestankom aviona.

Malezijske vlasti provjeravaju snimke nadzornih kamera iz vazdušne luke te pokušavaju otkriti koji su putnici koristili lažne pasoše.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender