Prihvaćen Nacrt drugog rebalansa budžeta

Sjednica Skupštine grada odgođena na zahtjev SNSD

Novi termin održavanja sjednice biće naknadno saopšten, rečeno je Srni u Skupštini grada Banjaluka.

Među predloženim tačkama dnevnog reda sjednice gradskog parlamenta je Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada.

U okviru Nacrta ove odluke biće razmatran prijedlog Komisije za izbor idejnog rješenja izgleda grba Banjaluke, rad diplomiranog likovnog umjetnika Draška Bošnjaka.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović prihvatio je 19. februara prijedlog Komisije za izbor idejnog rješenja izgleda grba grada i uputio ga u skupštinsku proceduru.

Ukoliko Skupština grada usvoji Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Statuta grada Banjaluka, idejno rješenje izgleda gradskog grba biće upućeno u javnu raspravu koja će trajati mjesec dana.

Na dnevnom redu sjednice su Prijedlog programa finansiranja sporta i fizičke kulture za ovu godinu, Prijedlog godišnjeg kalendara sportskih manifestacija grada, kao i Prijedlog programa sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, izdavačke djelatnosti, programa i projekata u oblasti kulture za ovu godinu.

Skupština bi trebalo da razmatra i Prijedlog godišnjeg kalendara kulturnih manifestacija grada za ovu godinu, kao i Prijedlog akcionog plana finansiranja omladinskih aktivnosti grada, Prijedlog odluke o izdavanju u zakup poslovnih prostora u nekoliko ulica u gradu, te Prijedlog odluke o izdavanju garaža u zakup.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender