24. 09. 2021.
Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Nemam namjeru da dam ostavku

On je, u emisiji “Upitnik” RTS-a, ocijenio da je Dačić kada je to izjavio bio “malo neozbiljan ili iritiran”.

Nikolić je podsjetio da je raspustio Narodnu skupštinu kada je Dačić kao premijer rekao da nije zadovoljan svojim radom, te dodao da je od njega zavisilo hoće li biti vanrednih izbora.

U slučaju predsjednika, podsjetio je Nikolić, raspisivanje izbora zavisi od samog predsjednika i njegovog ponašanja.

Naime, Skupština treba najprije da procijeni da li je povrijedio Ustav, pa to mora da potvrdi Ustavni sud jer je on posljednja instanca, ukazao je on.

“Ja nisam povrijedio Ustav i smatram da odlično vršim svoju funkciju”, naveo je Nikolić dodajući da izuzev kritika na njegov izgled niko ne može imati primjedbu na to kako obavlja dužnost.

Nikolić je kazao da širom svijeta predstavlja Srbiju, ideje koje Vlada zastupa, i vraća se sa saznanjem da nas izuzetno cijene, što je dokaz šta je Srbija uradila u protekle dvije i po godine.

On je podvukao da postoji utvrđeni sistem po kojem treba ići na izbore, a to je da se predsjednici biraju svakih pet godina, a skupština četiri.

“Po ugledu na prethodnike trebalo bi neprestano da budem u medijima, da vodim stranku, razgovaram o postavljenjima”, rekao je Nikolić dodajući da se “po predsjedniku poznaje država”.

“Želim da pobijedi Srbija o kojoj maštam i Vučić da bude premijer”

Nikolić je izjavio je da ne vidi ko bi drugi mogao da pobijedi na izborima osim Srpska napredna stranka i dodao da prvi čovjek nove vlade treba i formalno da bude Aleksandar Vučić, jer je i do sada dominantno vodio zemlju.

Predsjednik Nikolić je rekao da želi da na prevremenim parlamentarnim izborima pobjede ideje i Srbija o kojoj mašta od početka bavljenjem politikom.

Nikolić je istakao da je njegova procjena da su se stekli uslovi za to, da je narod željan prava, pravde i novih radnih mjesta.

On je stavio do znanja da očekuje da će najjača snaga poslije izbora biti Srpska napredna stranka (SNS), rekavši da će sebi postaviti pitanje da li je dostojan predsjednik ako ne može da predvidi situaciju.

Na izborima dosta toga je jasno, rekao je on i naglasio da očekuje da će “sve što govore stranke” biti ostvareno poslije izbora.

“Da sam birač ja bih imao lak posao na ovim izborima. Poznajem ljude koji će voditi Srbiju poslije izbora, sa mnogima sam politički odrastao, a neki su pored mene politički odrasli”, rekao je Nikolić.

On je istovremeno istakao da je predsjednik svih građana, ocjenivši da je jedini od svih dosadašnjih predsjednika koji se tako ponaša.

Takođe je kazao da partija koju je predvodio zaslužuje da sprovede ideje na kojima je do sada radila.

“Ja sam se na svim izborima na kojima sam učestvovao kladio jer su kladionice grešile koliki procenat će moja stranka ili ja osvojiti. Uvijek sam dobijao jer sam bivao potcjenjen. Današnja analiza jedne velike kladionice govori da će SNS osvojiti 43 odsto”, rekao je on objašnjavajući zašto misli da će SNS pobijediti, a Vučić biti na čelu nove vlade.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender