30. 11. 2021.
Optužnica protiv Banjalučanina koji je napadao sugrađanke

Optužnica protiv Banjalučanina koji je napadao sugrađanke

Optužnica protiv Banjalučanina koji je napadao sugrađanke

Prema optužnici Okružnog tužilaštva Banjaluka, Marić je drske krađe izvršio u periodu od 22. novembra prošle godine do 5. februara ove godine kada je uhapšen i pritvoren.

Zanimljivo je da je Marić otkriven i uhapšen zahvaljujući građanima koji su savladali drskog lopova i predali ga policiji.

Prva žrtva bila je N.P. koju je optuženi pratio, a zatim napao 22. novembra prošle godine oko 19. 40 časova u haustoru zgrade u Beogradskoj ulici. Žena je ubrzo počela da vrišti, a Marić je pobjegao.

Sljedeći napad na prolaznicu dogodio se 13. januara ove godine u 19.30 časova u Ulici Save Kovačevića. Tada je Marić s leđa napao M.S. i istrgnuo joj iz ruke torbicu u kojoj je bilo 4.150 maraka i telefon „Nokia“. Marić je zatim otrčao do obale Vrbasa iz torbe izvadio kreditne kartice i druge dragocjenosti, a torbu bacio u rijeku.

Optuženi je i 4. februara ove godine u 21.10 časova na gotovo identičan način napao i opljačkao A.B. u Ulici Meše Selimovića. Marić je gurnuo s leđa oštećenu koja je pala na asfalt, a zatim joj je iz ruke istrgnuo torbu u kojoj je bilo 20 maraka.

Posljednji napad drskog lopova dogodio se 5. februara oko 15.35 časova kada je Marić s leđa napao Z.P. i iz ruke joj istrgnuo novčanik.

Nakon ovoga Marić je pobjegao prema Ulici Save Kovačevića gdje su ga zaustavili građani i zadržali do dolaska policije.

(Nezavisne novine)
Foto: Ilustracija

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender