30. 11. 2021.
Slovenac pješke prelazi 800 km da bi gledao Partizan!

Slovenac pješke prelazi 800 km da bi gledao Partizan!

Slovenac pješke prelazi 800 km da bi gledao Partizan!

Ljubav ne poznaje granice!!!

Upravo time se vodi Slovenac Gregor Okiljević koji kreće pješke, iz Spodnje Idrije 15. marta, na put dug oko 800km da bi gledao meč Partizana sa Žalgirisom (košarka 4.4.2014) i utakmicu Partizana sa Vojvodinom (fudbal 5.4.2014).

Ovo putešestvije, u pravom smislu te riječi, vodiće ga narednih 16 dana kroz Hrvatsku, BIH, Republiku Srpsku do Beograda, a plan mu je da dnevno prelazi u prosjeku između 35-50 kilometara dnevno.

Evo šta je i sam Okiljević rekao povodom njegovog puta…

001

Spremam se na put, spremam se na izazov, možda i najveći u mom životu. Moj cilj je da pružim na svoj način podršku klubu bez huliganstva.

Živimo u teškom i nemilosrdnom vremenu, ali moramo biti ljudi koji znaju da se raduju svojim idolima. Radujemo se sportskim pobjedama, dijelimo poraze kao porodica, pratimo naše sportske heroje, njihove korake i divimo se njihovoj istrajnosti i borbi – kaže ovaj mladi Slovenac.

02

Kao čovjek cijenim skromnost i istinsku dobrotu. Volim iskrene i prave ljudske poteze, podržavam humanost, borbu za tim i korist kluba.

U teškoj finansijskoj situaciji je veoma teško doći ne samo do dobrih rezultata, nego i do normalne sportske atmosfere i do snage i želje za borbom. Ali na muci se poznaju junaci. Naši junaci su igrači i sportski radnici koji brane i predstavljaju crno-bijelu boju – ističe Gregor.

On svojim postupkom želi da pruži podršku igračima, ali i da pokaže šta su ljubav i žrtva kada se ima pravi cilj pred sobom.

– Sa svojim primjerom hoću da pokažem šta znači ljubav i žrtva, šta znači raditi nešto kad imaš pred sobom pravi cilj. Hoću da pokažem igračima da nisu sami i navijačima da se može sve, ako samo pred sobom postaviš jasan cilj za koji se vrijedi boriti.

Za mene je navijanje način života, čar sportskog nadmetanja, uzvik sa tribina, ushićenost zbog virtuoznih poteza – kaže on.

03

– Pokazaću da znoj i muka igrača imaju svoju cijenu i da smo im zahvalni na svim pobjedama, na svakoj sportskoj borbi i da ćemo nastaviti voljeti naš tim svim srcem, da zajedno budemo svjedoci uspjeha najboljeg tima.

Mi smo rođeni da bi hodali ka cilju, a moj cilj je ljubav prema klubu, prema Partizanu. Sa vjerom u Boga i svim srcem uz Partizan, vidimo se u Beogradu!!! – kaže Gregor Okiljević.

Plan putovanja Slovenca:

04

Polazak 15.03.2014 u 8:00 časova iz Spodnje Idrije:

1. IDRIJA-CERKNICA
2. CERKNICA-KOČEVJE
3. KOČEVJE-STARI TRG OB KOLPI
4. STARI TRG OB KOLPI- KARLOVAC
5. KARLOVAC-GVOZD
6. GLINA-NOVI GRAD
7. NOVI GRAD-KOZARAC
8. KOZARAC-BANJA LUKA

9. BANJA LUKA-PRNJAVOR
10. PRNJAVOR-DERVENTA
11. DERVENTA-MODRIĆA
12. MODRIČA-BRČKO
13. BRČKO-BIJELJINA
14. BIJELJINA-ŠABAC
15. ŠABAC-OBRENOVAC
16. OBRENOVAC-BEOGRAD

Dolazak na dan meča sa Žalgirisom.

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender