UEFA: ‘Orlići’ među elitom

UEFA: ‘Orlići’ među elitom

UEFA: Postupak protiv Bajerna zbog ”kosovskog” transparenta

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) otvorila je postupak protiv Bajerna iz Minhena zbog transparenta podrške prijemu Kosova u tu organizaciju, potvrdio je na tviteru poznati novinar Pedro Pinto, šef UEFA pres tima.

Na spornom transparentu izmijenjen je slogan UEFA i pisalo je: Reci NE rasizmu, reci DA Kosovu” i Bavarci se suočavaju sa kaznom od 70.000 evra.

Ovo je već drugi put ove sezone da se na Bajernovim utakmicama u elitnom takmičenju iznosi podrška zahtjevima nepriznatog saveza Kosova, nakon što je na utakmici sa Viktorijom Plzen iznijet transparent “UEFA prihvati Kosovo”.

Bajern bi mogao da bude kažnjen i zbog još jednog uvredljivog transparenta, mada u tom slučaju još nije otvorena istraga. Naime, navijači Bavaraca istakli su homofobičan transparent sa karikaturom Mesuta Ozila, nemačkog reprezentativca iz Arsenala.

Dres Bajerna nosi švajcarski Albanac, porijeklom sa Kosova, Đerdan Šaćiri, koji je osvajanje Lige šampiona prošle godine u Londonu proslavio sa ”kosovskom” zastavom.

(Novosti.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender