28. 10. 2021.
Almedini Omerović iz Kotor Varoša potrebna pomoć za liječenje

Almedini Omerović iz Kotor Varoša potrebna pomoć za liječenje

Almedini Omerović iz Kotor Varoša potrebna pomoć za liječenje

Sugrađani Omerovićeve pokrenuće niz manifestacija s ciljem prikupljanja novca, a mole i humane ljude iz drugih gradova da im se pridruže u ovim akcijama.

Svi koji žele novčano da pomognu mogu uplatiti novac na račun kod Rajfajzen banke /BA391613000053539496,SWIFT CODE RZBABA2S/ ili pozvati telefonom na 065/ 894-972.

Omerovićeva od šeste godine boluje od dijabetesa koji joj je vremenom teško oštetio bubrege, tako da je svakodnevno prinuđena na peritonealnu dijalizu, koja nije dugoročno rješenje.

U toku skoro dvije decenije borbe sa dijabetesom Almedina je prošla mukotrpan period. Do 14. godine je dijabetes nekako i držala pod kontrolom, ali je posljednjih godina ta bolest potpuno uništila njene bubrege.

Almedina je student treće godine Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci, sa bratom i sestrom srednjoškolcima kao podstanar živi u neuslovnoj kućici u gradu, dok su joj majka i otac u Šipragama. I njena majka boluje od dijabetesa, a otac je povremeno zaposlen.

Čitavo svoje djetinjstvo i ranu mladost Almedina je provela po bolnicama. Sada je prinuđena da u kućnim uslovima sama sebi daje takozvanu peritonealnu dijalizu.

Almedina je u kontaktu sa ljekarima te klinike i očekuje poziv za prvi pregled, nakon čega treba da je stave na listu čekanja. Čekanje ne bi trebalo da traje duže od nekoliko mjeseci, nakon čega bi uslijedila operacija.

Almedina i njeni roditelji novac za transplataciju nemaju, pa je svaka pomoć dobrodošla.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender