Medicinski fakultet: Tražili smjenu šefa katedre, pa smijenili njih

Medicinski fakultet: Tražili smjenu šefa katedre, pa smijenili njih

Medicinski fakultet: Tražili smjenu šefa katedre, pa smijenili njih

To su potvrdili sada već bivši članovi Katedre, inače specijalisti dermatovenerolozi, koji su na fakultetu bili angažovani kao stručni saradnici, a koji su ranije dekana Milana Skrobića obavijestili da do ispunjenja njihovog zahtjeva obustavljaju rad sa studentima.

Nakon što im je Skrobić poručio da su isključeni iz nastavnog procesa, dermatovenerolozi su ga optužili da je “prekoračio svoja zakonom i Statutom predviđena ovlaštenja i smijenio sve članove Katedre radi samovolje jednog profesora”.

U posjedu “Nezavisnih” je dopis Skrobića, koji je on dostavio nezadovoljnim specijalistima, a u kojem navodi da niko od njih nije prošao Univerzitetski izbor.

“U formalnom smislu niste članovi Katedre za dermatovenerologiju”, napisao im je Skrobić.

To je dodatno naljutilo potpisnike zahtjeva za smjenu Zrnića, te su optužili Skrobića da je “sazrio” za penziju.

“Ovakve kvalifikacije i ovaj nivo fundamentalnog neznanja u smislu zakonskih akata i menadžmenta se može oprostiti samo onome koji je već davno trebalo da bude u penziji (dr Milan Skrobić). Ako je to tako, onda su upitni ispiti iz dermatovenerologije proteklih godina, pa se diplome izdate u tom periodu trebaju i poništiti, a u svakom slučaju se moraju kazniti Zrnić i Skrobić koji su dali šansu ‘neznalicama i nekompetentnima’ da rade sa studentima”, navode smijenjeni članovi Katedre.

Skrobić je na naša pitanja odgovorio dopisom u kojem tvrdi da je rukovodstvo Medicinskog fakulteta u dva navrata na razgovor pozvalo potpisnike zahtjeva.

“Oni se nisu odazvali pozivu na razgovor i to nisu ni pismeno, niti usmeno obrazložili. S obzirom na to da su obustavili nastavu sa studentima, rukovodstvo fakulteta je iznašlo rješenje za nastali problem u saradnji sa rukovodstvom Kliničkog centra”, navodi Skrobić.

On još dodaje da broj časova nastave na nedjeljnom nivou, a i vježbi prema normi Univerziteta, mogu obaviti jedan nastavnik i jedan do dva asistenta.

“Oni su već angažovani i nastava i vježbe će se odvijati prema rasporedu. Na ovaj način smo trajno riješili nastavu i vježbe iz dermatovenerologije Medicinskog fakulteta”, naglašava Skrobić.

Zrnić kaže da “ništa ne stoji” od onog što su napisali potpisnici zahtjeva za njegovu smjenu.

“Meni je žao! Ja sam pokušavao da ih motivišem da upišu postdiplomske studije kako bi mogli da budu asistenti”, kaže Zrnić.

On ističe da je riječ o stručnim saradnicima koji su svoj posao radili korektno, a kada smo ga upitali otkud onda netrpeljivost prema njemu, odgovorio je: “To pitajte njih”

“Pravo da vam kažem, oni meni nisu ni poslali taj zahtjev, tako da i ne znam šta u njemu piše. Što se tiče isplate honorara, ja s honorarima nemam ništa”, kaže Zrnić.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS ranije su kazali da su upoznati sa zahtjevom za smjenu Zrnića, dodajući da je ovo pitanje u nadležnosti Univerziteta u Banjaluci.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender