Malezija: Nestao avion sa 239 putnika i članova posade

Malezija: Nestao avion sa 239 putnika i članova posade

Student riješio misteriju nestanka malezijskog aviona?

U svom postu na internetu, naveo je da je direktiva Federalnog vazduhoplovstva uočila slabost na avionima tipa Boing 777. Prema direktivi koji citira, bio je izvještaj o “pucanju trapa ispod satelitske komunikacije”.

Iz svega ovoga, pretpostavio je da je malezijski avion imao isti problem. To bi značilo da je došlo do prekida satelitskih komunikacija, kao i da je dovelo do spore dekompresije (nagla promjena pritiska) u avionu, koja je putnike onesvijestila i pilote dezorijentisala.

– Ako je dekompresija bila dovoljno spora, moguće da piloti nisu to ni primetili pa nisu stavili maske na vreme – napisao je Endru.

Takođe, notirao je da letelice Boing 777 ne pružaju maske za kiseonik dok se ne dostigne visina od otprilike 4.000 metara. Do te visine su putnici, usljed dekompresije, vjerovatno bili bez svijesti. Tome ide u prilog da je bio noćni let i da je većina putnika spavala.

Po njegovom mišljenju, nije došlo do eksplozivne dekompresije ili dezintegracije tokom leta. Endru, student informatike, rekao je “Strejts Tajmsu” da je uzimao u razmatranje da upiše vazduhoplovni inženjering, jer je njegov otac imao pilotsku dozvolu i odrastao je okružen avionima.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender