28. 09. 2021.
Bomba pala u krilo vozaču

Bomba pala u krilo vozaču

Željko Stevanović i dalje u bjekstvu !

Policija je napustila mjesto gdje je Stevanovič viđen oko 15 časova i raporedili se po cijelom području Česme gdje i dalje pretražuju teren. Lice mjesta napustile su i novinarske ekipe . Stevanović uprkos opsežnoj akciji policije nije uhapšen, javlja ATV.

Željko Stevanović viđen je oko 15 časova u blizini mosta u banjalučkom naselju Česma.

Na sebi je imao crne hlače, crnu majicu, crnu kraću jaknu i crni ruksak. Na glavi je imao crne naočare.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta Stevanović je, prema tvrdnjama mještana Česme, dolazio u pekaru u tom naselju gdje se raspitivao za jednu osobu, nakon čega se uputio u lokalnu kafanu. Tu mu se, za sada, gubi trag. Policija i dalje pretresa područje. Policija ne može da potvrdi da li Stevanović ima još oružja.

Policijski punktovi postavljeni su na području cijele Banjaluke, a formirane su i policijske patrole koje po dojavama građana odmah intervenišu i odlaze na lice mjesta. Policija još jednom apeluje na građane da jave policiji ukoliko primijete lice za kojim policija traga. Takođe, mole građane da javljaju samo informacije koje policiji mogu biti od koristi, prenosi ATV.

Akcija policije na području Česme je uslijedila nakon dojave građana da je lice koje po opisu odgovara Stevanoviću viđeno u tom banjalučkom naselju, navodi isti izvor.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka sa svim raspoloživim ljudskim i materijalnim kapacitetima nastavili potragu za osumnjičenim koji je ručnom bombom usmrtilo vozača autobusa i lakše povrijedio dvojicu lica, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Konstantno se vrši pregled terena na osnovu prikupljenih informacija o eventualnom boravku osumnjičenog lica, a u potrazi su angažovani pripadnici specijalne jedinica policije MUP-a RS sa timom vodiča službenih pasa i helikopterski servis Republike Srpske.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka i dalje pozivaju građane, kao i putnike koji su se nalazili u autobusu u vrijeme izvršenja krivičnog djela da se jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj policije 122, radi ustupanju korisnih informacija o navedenom događaju.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, policija traga za Stevanovićem. U Česmu su došli pripadnici specijalne policije. Pretpostavlja se da je Stevanović lociran u blizini jedne pekare u tom naselju, pored koje je ogroman broj policajaca.

Banjalučka policija i dalje traga za bombašem koji je bacio bombu u autobus „Autoprevoza“ i usmrtio vozača, rekao je načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Mladen Marić.

U potragu za osumnjičenim uključena je i Specijalna jedinica MUP-a Republike Srspke sa timom vodiča službenih pasa, a uključen je i Helikopterski servis Srpske.

Veliki broj policajaca je na terenu, pretražuju područje na kojem bi Stevanović mogao da bude. Mnogobrojne su i dojave građana o kretanju Stevanovića. Pojedini dijelovi Banjaluke su pod opsadom policije.

Pripadnici CJB Banjaluka su s tokom noći vršili pregled terena na kojem se pretpostavlja da se osumnjičeni nalazi.

Osumnjičeni Željko Stevanović juče u 10.45 časova na autobuskom stajalištu u banjalučkoj Ulici knjaza Miloša kroz ulazna vrata ubacio bombu „M-75″ od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić, a dva lica lakše povrijeđena.

Načelnik CJB Banjaluka pozvao je sve građane, kao i putnike koji su se nalazili u autobusu u vrijeme eksplozije da se jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj 122 radi ustupanja informacija o ovom događaju.

Stevanović je zbog podmetanja požara pod automobil pokojnika u novembru prošle godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na uslovnu kaznu od četiri mjeseca zatvora.

Kazna se ne bi izvršila da optuženi do novembra ove godine nije počinio neko krivično djelo.

Presudi je prethodilo priznanje krivice Stevanovića da je 7. marta 2010. godine u 14 časova benzinom zapalio automobil „mazda“ vlasništvo pokojnog Bore Topića.

Optuženi je priznao da je benzin kojim je zapalio auto donio u flaši u ruksaku.

Benzin je zatim polio po gepeku mazde, parkirane ispred „Autoprevoza“ u ulici Bulevar Srpske Vojske, a zatim je šibicom potpalio vatru i pobjegao prema „Metalu“.

Stevanovića su ubrzo uhvatili radnici obezbjeđenja u „Metalu“ i predali policiji, a na autu je nastupila šteta od 1.700 maraka.

Kao otežavajuće okolnosti prilikom izricanja presude tada je navedena osveta, a olakšavajuće, ranija neosuđivanost, priznanje djela, teško imovinsko stanje.

U pritvoru je bio 10-tak dana jer se nije odazvao na sudski poziv da prisustvuje suđenju nakon čega je pušten na slobodu. Zanimljivo je da u ovom slučaju uopšte nije utvrđeno psihičko stanje Stevanovića za kojeg se navodi da je psihijatrijski bolesnik.

Osumnjičeni je juče na autobuskom stajalištu u banjalučkoj Ulici knjaza Miloša kroz ulazna vrata ubacio bombu „M-75″ od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić, a dva lica lakše povrijeđena.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender