06. 12. 2021.
Proljećno spremanje: 7 stvari koje trebate zamijeniti odmah

Proljećno spremanje: 7 stvari koje trebate zamijeniti odmah

Proljećno spremanje: 7 stvari koje trebate zamijeniti odmah

Vrijeme je za proljećno spremanje. Međutim, ovdje se ne radi samo o uklanjanju paučine i usisavanju – potrebno je i da se riješite pojedinih starih stvari i da nabavite nove. Evo o čemu je riječ.

Četkice za zube

Cetkice-za-zube-575x383

Tehnički, trebalo bi da ih mijenjate svaka dva do tri mjeseca. Ako se ne možete sjetiti kada ste to poslednji put uradili, sada je pravo vrijeme.

Šminka za oči

Maskara-575x384

Šminka za oči vremenom postaje leglo bakterija te nije vrijedno da rizikujte infekciju očiju, jer želite da maskaru iskoristire baš do kraja. Posebno obratite pažnju na maskaru i tuš, jer one idu najbliže vašem oku te im je i vijek trajanja najkraći.

Patike

Patike-575x387

Ako više vremena provodite u cipelama nego u patikama, onda još nije vrijeme za brigu. Međutim, ako ih češće nosite, bilo bi krajnje vrijeme da se počastite novima. Nakon godinu dana nošenja, patike mogu biti i opasne – mogu izazvati bol u leđima i zglobovima.

Kuhinjske spužvice

Kuhinjska-spužvica-575x372

Njih nije potrebno mijenjati samo od proljeća do proljeća niti čekati da se skroz istroše. Zlatno pravilo – mijenjajte kuhinjske spužvice jednom mjesečno, još bolje – što češče!

Soda bikarbona

Soda-bikarbona1-575x382

Već vam je poznato da soda bikarbona može “pokupiti” mirise hrane iz frižidera. Ali, ako je već koristite u te svrhe, ne zaboravite da je redovno mijenjate. Dva puta mjesečno će biti dovoljno.

Četka za toalet

Cetka-za-toalet-575x387

Čak iako je redovno dezinfikujete, ona i dalje odrađuje najprljaviji posao u kući. Kako biste smanjili prenos klica, mijenjajte je svaka dva mjeseca.

Jastuci

Jastuci-575x382

Nakon godinu dana, vaši jastuci su puni nečistoća i grinja. Iako koristite jastučnice, najbolje je da jastuke mijenjate jednom godišnje.

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender