U Srbiji olujni vjetar

U Srbiji olujni vjetar

U Srbiji olujni vjetar

Naoblačenje sa kišom i jakim sjeverozapadnim vjetrom zahvatilo je prvo sjever Vojvodine i premješta se ka jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod na svom sajtu.

“Jak sjeverozapadni vjetar, brzine 72 kilometar u sekundi, koji je zahvatio Vojvodinu i Beograd, ocekuje se u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju,” objavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Udari vjetra ponegdje dostižu brzinu od oko 80km/h.

Jak olujni vjetar večeras je u Novom Sadu lomio granje drveća, a polomio je i jednu banderu na Varadinskom mostu u tom gradu.

Ta bandera se nalazi na ulazu na Varadinski most iz pravca Petrovaradina i na njoj je zakačen jedan veliki predizborni transparent.

Kako javlja portal 021, u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih.

002

Na prilazima mostu su se stvorile gužve jer se saobraćaj do 20h odvijao usporeno, kada su ekipe JKP “Stan” pomjerile stub javne rasvete.

Za stub je inače bio zavezan transparent jedne političke partije, a nakon pada on je ostao da se vijori na vjetru i tako ometa prolazak vozila u drugoj traci. Prolaznici koji su bili u blizini, prihvatili su transparent i privezali ga za banderu kako ne bi dalje ometao saobraćaj.

Kako saznaje 021 od novosadskih vatrogasaca, oni su morali da intervenišu i na Temerinskom putu i uklone drvo koje se takođe srušilo usljed oluje. U Zelenilu kažu da imaju nekoliko oborenih stabala na više lokacija u gradu.

U Elektrovojvodini navode da nije bilo nestanaka struje zbog katkotrajnog nevremena.

Olujni vjetar počeo je oko 18.30 i za sada nije poznato koliku je štetu izazvao.

(b92, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender