Indija stala sa potragom aviona

Indija stala sa potragom aviona

Nađeni koferi u moru?

Grčki brod “ELKA Atina” (ELKA Athina) koji je u tjesnacu Malaka, zapadno od glavnog malezijskog kopna, vlasti susjedne Indonezije su pozvale da, zajedno s nekoliko drugih brodova, “požuri da bi provjerio sumnjive plutajuće predmete koji liče na kofere, a mogu biti iz ‘boinga’ kompanije ‘Malezija erlajns’ nestalog još 8. marta”, objavljeno je na www.skai.gr.

Grčki brod, u vlasništvu, firme “Juropijan prodakt kerijers” (European Product Carriers) stići će u oblast u koju je poslat već danas, dodaje “Skai”.

Grčki radio prenosi i da je Ministarstvo saobraćaja Malezije, u potrazi za nestalim “boingom 777”, danas zatražilo pomoć zemalja kroz koje prolaze dva vazduhoplovna koridora koje je mogao da koristi taj avion.

To su, sa sevjerozapada ka jugoistoku: Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan, Pakistan, Bangladeš, Indija, Kina, Mjanmar, Laos, Vijetnam, Tajland, Indonezija i Australija.

Uz pomoć SAD, koje su već angažovane u potrazi, danas je zatražena i pomoć vlasti Francuske.

Malezija je apelovala na izaslanike oko 20 zemalja da joj pomognu u potrazi za nestalim putničkim avionom u dva koridora na prostoru od Kaspijskog mora do južnog Indijskog okeana, rekle su danas diplomate.

Malezijski zvaničnici su obavijestili izaslanike oko 20 zemalja o toku istrage nakon obustavljanja potrage u Južnom kineskom moru.

U međuvremenu, dok policija ispituje kuće pilota malezijskog aviona koji je nestao, pojavljuje se i sumnja da je jedan od njih izvršio samoubistvo tako što je srušio avion.

“Posljednje što ja, kao pilot, želim jeste da sumnja padne na posadu, ali to se već dogodilo dva puta” u istoriji avijacije, dodao je Glin.

On smatra da policija koja istražuje pilota i kopilota nestalog aviona mora uzeti u obzir mogućnost da je jedan od njih izvršio samoubistvo tako što je namjerno srušio letelicu.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender