Srbija: Zatvorena birališta, 50,3% u 19 časova

Srbija: Zatvorena birališta, 50,3% u 19 časova

Srbija: Zatvorena birališta, 50,3% u 19 časova

Prema podacima CeSID-a do 19.00 časova glasalo 50,3 odsto od 6.765.998 građana sa pravom glasa.

Državljani Srbije u SAD i Velikoj Britaniji glasali su još juče zbog razlike u vremenskoj zoni, ali će njihov izbor biti tajna do zatvaranja svih biračkih mjesta u nedjelju.

Prvi preliminarni rezultati mogu se očekivati večeras poslije 22.00 časa, a konačni u ponedjeljak ujutro.

Prethodni, deveti parlamentarni izbori u Srbiji održani su 6. maja 2012. godine i na njima je koalicija oko Srpske napredne stranke osvojila 24,04 odsto glasova, a koalicija okupljena oko Demokratske stranke 22,06 odsto glasova.

U Ambasadi u Sarajevu glasalo 90 odsto birača

Na biračkom mjestu u Ambasadi Srbije u BiH glasalo je 90 odsto registrovanih birača koji imaju pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, rekla je Srni zamjenik ambasadora Gordana Božić. Ona je navela da je biračko mjesto zatvoreno u 20.00 časova i da Ambasada neće obrađivati glasačke listiće, koji će odmah biti upućeni Republičkoj izbornoj komisiji u Beograd.

“Izlaznost je bila veoma dobra, nije bilo neregularnosti niti poništavanja listića, a sve je prošlo bez ijednog incidenta”, rekla je Božićeva, koja je i predsjednik biračkog odbora.

Biračko mjesto u Ambasadi Srbije u BiH za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji otvoreno je jutros u 7.00 časova. Na biračkom mjestu u Sarajevu registrovano je 129 glasača.

Zatvoreno glasačno mjesto u Banjaluci

U Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci zatvoreno je glasačko mjesto na kome je glasalo 494 od 535 birača iz Republike Srpske sa pravom glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, rečeno je Srni u ovom konzulatu.U Konzulatu ističu da je glasanje proteklo mirno. Glasačko mjesto zatvoreno je u 20.00 časova.

Glasovi će biti brojani u Konzulatu, a prvi rezultati biće poznati u toku noći.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender