27. 09. 2021.
Banjalučkoj Autobuskoj i Željezničkoj stanici nedostaju mjenjačnice i bankomati

Banjalučkoj Autobuskoj i Željezničkoj stanici nedostaju mjenjačnice i bankomati

Banjalučkoj Autobuskoj i Željezničkoj stanici nedostaju mjenjačnice i bankomati

Jelena Kostić, koja često dolazi iz Beograda, kaže da bi ponuda usluga i robe na Autobuskoj i Željezničkoj stanici trebalo da bude puno bogatija.

– Kada dođem ovdje, problem mi je jer nemam gdje da zamijenim novac, a ima samo jedan bankomat koji ne mogu koristiti. U Srbiji se koriste dinari i evri, a ovdje marke i da bih zamijenila pare moram otići u centar grada, a čime da platim autobus ili taksi kad ne primaju dinare – kazala je Kostićeva.

Putnik iz Slovenije Matej Novak je rekao da je ponuda usluga na obje stanice oskudna.

Grad je ogledalo Srpske, a Autobuska i Željeznička stanica izgledaju kao u nekom predgrađu – kazao je Novak.

Vršilac dužnosti direktora Autobuske stanice Bojan Tešanović je rekao da do sada nisu dobijali žalbe putnika ali da će, ako bude bilo potrebe i zahtjeva, proširiti ponudu.

– Na stanici ima jedna prodavnica, restoran, kafić i bankomat. Zgrada je starije gradnje ali je unutra renovirana tako da zadovoljava kriterijume objekta te namjene – kazao je Tešanović.

Iz uprave “Željeznica Republike Srpske” su rekli da na Željezničkoj stanici u Banjaluci osim usluge na šalterima nemaju mnogo toga za ponuditi.

– Putnici koji koriste željeznički prevoz na stanici mogu kupiti novine, grickalice i piće na kiosku koji se nalazi u holu zgrade – kažu u “Željeznicama RS”.

Dodaju da bi željeli da svojim putnicima na raspolaganje stave restoran, kafeteriju, prodavnice, mjenjačnicu, bankomat ali i mjesto gdje bi putnici mogli kupiti suvenire po kojima bi pamtili grad.

– U objektu Željezničke stanice imamo poslovne prostore koji su prazni i izdajemo ih pod zakup, ali zbog malog broja putnika i ekonomske neisplativosti interesanata nema – rekli su u “Željeznicama RS” i dodali da je objekat stanice nov i da ispunjava sve uslove za rad.

Rasvjeta

Jedan dio Autobuske stanice zbog problema sa elektroinstalacijama nije osvijetljen.

– Postoji jedan stub čije instalacije nisu ispravne, tako da sijalica ne svijetli i dio stanice je mračan – kazao je Bojan Tešanović.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender