17. 08. 2022.
Ko su i šta rade: Čvarkov, Boškić i Torbica

Ko su i šta rade: Čvarkov, Boškić i Torbica

Ko su i šta rade: Čvarkov, Boškić i Torbica

Muci naše svakodnevice možemo da se smijemo i olakšanje tražimo u nekoliko emisija, kao što su “24 sata sa Zoranom Kesićem”, politički angažovanim stripovima Marka Somborca i Predraga Koraksića, kolumnama Dragoljuba Petrovića i Poniznog građanina Srbe, predstavama Dr Agoljuba Ljubičića Mićka…

U ovu ekipu vrhunskih profesionalaca ravnopravno su ušli Dejan Ćirjaković, školovani muzičar, Dimitrije Banjac, inženjer tehnologije, i Nikola Škorić, profesor istorije.

– Upoznali smo se na TV Vojvodina, Nikola i ja smo zajedno došli na konkurs 2008, a Dimitrije je već radio u sportskoj rubrici – priča Dejan Ćirjaković, poznatiji kao Boškić.

Prije “Državnog posla” ova ekipa je nekoliko godina radila emisiju koja se emitovala uveče i zvala “Noćna smjena”.

– Obično smo imali nekog gosta tokom emisije. Većina njih bila je iz Beograda, pa je vremenom bilo sve teže obezbijediti njihov dolazak u Novi Sad. Tako smo počeli sami da pravimo skečeve, i emitujemo ih po dva-tri u emisiji – priča Ćirjaković.

Iz tog projekta kasnije je proizišao i “Državni posao”.

– Dugo smo vijećali koje likove ćemo imati. Znali smo u startu da će jedan biti razmaženi Novosađanin, koji nas inače sve nervira, a morali smo da imamo i po jednog dođoša i jednog domaćeg. Tako su nastali Boškić, Torbica i Čvarkov – priča Ćirjaković.

Nijedan od ovih momaka nije se spremao da se u životu bavi glumom ili satirom. Dejan, alijas Boškić, imao je (i još ga ima) san da postane veliki muzičar, zbog čega je i studirao Muzičku akademiju. Nikola, alijas Torbica, profesor je istorije, a Dimitrije, alijas Čvarkov, kao inženjer tehnologije zarađivao je platu u NIS-u.

Da ipak nije sve došlo iznebuha, vidi se iz pobočnih aktivnosti kojima se svaki od njih bavi. Dejan ima bend, Dimitrije je strastveni sakupljač i priređivač stripova, a Nikola smišlja slogane. Iz tih kreativnih resursa i nastaju skečevi koji su razlog da pola Srbije svako radno veče, u pet do sedam, gleda TV Vojvodinu.

Nikola Škorić alijas Dragan Torbica

Profesor istorije. Radi u dizajnerskom studiju, smišlja slogane. Rođen je u Rijeci, u Hrvatskoj, 1976. godine. Izbjegao u Srbiju 1992. Završio istoriju na Novosadskom univerzitetu. Nije mogao da nađe posao u struci, pa je držao časove i predavao engleski jezik. Godine 2008. javio se na konkurs Radio-televizije Vojvodine za honorarnog saradnika. Zaposlen je u dizajnerskom studiju gdje smišlja slogane. Oženjen, ima dvoje djece.

Dejan Ćirjaković alijas Boškić

Završio Muzičku akademiju, ima bend. Rođen 1979. u Novom Sadu, gde je na Akademiji studirao smjer udaraljke. Svira u bendu. Od 2008. radi na RTV. Oženjen, ima dva sina.

Dimitrije Banjac alijas Đorđe Čvarkov

Inženjer tehnologije i strip prevodilac. Rođen na Limanu, u Novom Sadu, 1976. Završio Tehnološki fakultet i radio u NIS. Strastveni sakupljač i priređivač stripova, između ostalih edicije Alan Ford. Radio u sportskoj rubrici Televizije Vojvodina. Oženjen, ima jedno dijete.
(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender