Svjetski mediji: Vučić i SNS apsolutni vladari Srbije!

Svjetski mediji: Vučić i SNS apsolutni vladari Srbije!

Svjetski mediji: Vučić i SNS apsolutni vladari Srbije!

Agencija AP navodi da je pobjedu odnijela partija desnog centra “koja je obećala borbu za remont nacionalne ekonomije i napore da Srbija podstane članica EU“ i dodaje da je to najubjedljivija pobeda jedne stranke od uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji početkom 1990-ih.

AFP citira izvršnog direktora Cesida Marka Blagojevića koji je najavio apsolutnu pobedu “naprednjaka“ a Rojters ocenjuje da je SNS je ubedljivo pobedio zahvaljujući pre svega popularnosti Vučića koji je u javnosti Srbije prepoznat kao protivnik kriminala i korupcije.

Ruski Itar tas s takođe prenosi da je pobijedio SNS na čelu sa predsjednikom stranke Aleksandrom Vučićem i navodi da će u parlament vjerovatno ući još SPS, DS i NDS, dok Ria Novosti prenose poruku Vučića da će nova vlada biti formirana do 1. maja a da će držva nastaviti putem evropskih integracija i bliske saradnje sa Rusijom, Kinom, SAD i drugim zemljama.

On je priznao da visok rezultat na izborima znači punu odgovornost njegove stranke za dalju sudbinu države i da se mnoge odluke neće dopasti ali da će sav posao biti u interesu građana.

Austrijski radio ORF ocijenio je da se u Srbiji desio “politički zemljotres“ u kome je SNS osvojio apsolutnu većinu da opozicioni DS usred unutrašnjih trvenja doživio “veliki pad”.

Britanski “Bi-bi-si“ citirao je raniju Vučićevu izjavu da je “potrebna ubjedljiva pobjeda za otvaranje novih radnih mjesta, čvrsto nastavljanje reformi i borbu protiv korupcije punim snagama“, navodeći da je njegova stranka zaslužna za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Izvještač “Bi-bi-sija“ iz Beograda naveo je da je to “izuzetna priča o iskupljenju Vučića koji je devedesetih godina bio ministar informisanja“.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender