Posljednje anketiranje: Vučić najpopularniji, SNS ubjedljivo prvi!

Posljednje anketiranje: Vučić najpopularniji, SNS ubjedljivo prvi!

Vučić najavio sastanak sa Dodikom

Vučić je na brifingu za strane novinare u sjedištu SNS-a podsjetio da Srbija ima specijalne paralelne veze sa Republikom Srpskom, ali da nijednog trenutka nije ugrozio, ni potcijenio BiH, niti se nagativno odnosio prema njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu.

On je poručio da je spreman da posjeti Sarajevo i da očekuje da ga neko pozove.

“Imaćemo zajedničku sednicu… Nemamo problem da to bude u Sarajevu ili Beogradu, ali želim da pripremimo tu sednicu, da ona donese realne rezultate. Ne da odemo u Sarajevu da se slikamo iza nekog bilborda i da kažemo dve, tri lepe reči. Voleo bih da rešimo više ekonomskih problema i da vidimo da se zajednički pojavimo na trećim tržištima”, rekao je Vučić.

Prema procjeni Centra za slobodne izbore i demokratiju /CESID/, SNS je na parlamentarnim izborima u Srbiji osvojila 48,2 odsto glasova ili 156 poslaničkih mandata, druga je koalicija Socijalistička partija Srbija – PUPS – Jedinstvena Srbija sa 13,6 odsto glasova, odnosno 44 mandata u Skupštini Srbije.

Trećeplasirana je Demokratska stranka, koja je osvojila 6,3 odsto glasova ili 20 mandata, a Nova demokratska stranka osvojila je 5,7 odsto glasova ili 18 mandata.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender