06. 12. 2021.

Dvorana Borik obilježava jubilej

Direktor Javne ustanove Sportski centar “Borik” Manojla Zrnić rekao je na konferenciji za novinare da je obilježavanje jubileja započeto 38. turnirom u malom fudbalu i “Danima ženskog sporta”, dok će u petak 21. marta u 18.00 časova u “Boriku” biti održano veče sa sportistima, sa ljudima koji su obilježili ovaj vremenski period, kada će biti promovisana i prigodna poštanska marka.

Prema njegovim riječima, jubilej će biti obilježen kroz 18 različitih manifestacija na kojima će najuspješnijima biti uručena priznanja, dok će 19. aprila biti održana svečana akademija na kojoj će biti promovisan i dokumentarni film o sportskoj dvorani “Borik”.

Zrnić je istakao da je 40 godina dug period kada je riječ o sportu i trajanju sportiste, a kratak za istoriju i ono što će istoričari pisati.

On je podsjetio da je dvorana “Borik” bila domaćin mnogih evropskih, svjetskih i balkanskih prvenstava, kao i kulturnih događaja i manifestacija.

Portparol “Pošta Srpske” Željka Koljančić rekla je da “Pošte Srpske” redovno prate i podržavaju sve kulturne i sportske manifestacije i prigodnim izdanjima poštanskih maraka obilježavaju značajne jubileje.

“Izdanja poštanskih maraka predstavljaju trajnu vrijednost, pa možemo reći da su poput sporta – najbolji ambasadori ne samo našeg grada, nego i zemlje”, rekla je Koljančićeva.

Ona je navela da su autori marke dizajneri “Pošta Srpske” Nebojša Đumić i Božidar Došenović, da je na marki eksterijer dvorane, te da je štampana u tiražu od 15.000 komada.

Portparol DŽender centra – Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske Dijana Tepšić podsjetila je na uspješno organizovan “Dan ženskog sporta” radi promocije ženskog sporta i rekla da je dvorana “Borik” bogatstvo grada Banjaluke.

Bivša košarkašica “Mladog Krajišnika” Sanda Vuković, koja je 22 godine igrala neprekidno u seniorskoj konkurenciji podsjetila se dana koje je provela u dvorani “Borik”, ističući da je ona bila njena druga kuća.

Ona je rekla da su košarkašice “Mladog Krajišnika” dobile priliku da prve uđu u dvoranu da treniraju, ističući da je svoj djeci koja su se bavila spotom cilj bio da uđu u veliku dvoranu “Borik” i zaigraju utakmicu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender