24. 09. 2021.

Selaković: Suđenje Šariću otvoriće i zatvoriti mnoga pitanja

On je rekao da ne vjeruje da će se Šarić, nakon dobrovoljne predaje, braniti ćutanjem, te dodao da suđenje koje predstoji “nije kao bilo koje drugo”.

“Organizovani kriminal podrazumeva spregu države i kriminalaca. Krimanalcima neko pomaže. Potpuno je očigledno da je reč o suđenju koje će otvoriti i zatvoriti mnoga pitanja”, rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije.

On je ocijenio da će suđenje najvećem balkanskom narko-bosu biti test kako funkcionišu organi gonjenja, tužilaštvo i sud.

Selaković je podsjetio da se Šarić tereti za “pranje” 22 miliona evra, te ocijenio da se može očekivati da se dovede u vezu i sa sumnjivim privatizacijama.

On je ponovio da je hapšenje rezultat Radne grupe u Bezbjednosno-informativnoj agenciji /BIA/, koja je uspostavljena prošlog ljeta i čije su aktivnosti bile dobro isplanirane i čuvane u uskom krugu ljudi.

Selaković, međutim, nije želio da precizira da li je premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić jedan od tih pojedinaca.

“Pretpostavljam da je u jednom trenutku znao”, rekao je Selaković.

Narko-bos Darko Šarić se nakon višegodišnjeg skrivanja u zemljama Latinske Amerike danas predao organima gonjenja Srbije. NJemu je nakon saslušanja u Specijalnom sudu u Beogradu, gdje je dao izjavu o svom dosadašnjem kretanju, određen pritvor do 60 dana.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender