Dodik: Unutrašnji konsenzus ili raspad BiH

Dodik: Unutrašnji konsenzus ili raspad BiH

Dodik: Politika sadašnje opozicije upropastila Srpsku

Komentarišući današnje potpisivanje sporazuma PDP-a i NDP-a o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, Dodik je rekao da je njihovo pravo da se udružuju, ali da javnost zna da je riječ o recikliranim, promašenim politikama i političkim liderima.

“Zna se da su /Mladen/ Ivanić i /Dragan/ Čavić u najtežim vremenima za Srpsku izgubili ogroman broj nadležnosti i to se sve uklapa u jedan koncept koji je već odavno znan, a to je pokušaj da u Srpsku dođu takozvane mekše političke strukture”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je nedavno o toj temi govorio i bivši visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, koji je najavio da će sa tim strukturama međunarodna zajednica da gradi “neku novu BiH”.

Dodik je rekao da je puno pravo opozicije da se udružuje, ali da je ovo samo marketinški trik za privlačenje pažnje, i da se od njih ne može očekivati ništa novo, a pogotovo ne da oni budu dio neke atmosfere koju nazivaju – promjene.

“Trebaju prvo sebe da promijene, a nisu se promijenili, osim što izgledaju gore nego što su izgledali ranije. Danas nemaju nikakav program, njihova politika je politika mržnje i podjela i politika koja nema nikakav koncept. Oni ne znaju da se bave politikom, jer njihova je politika samo revanš i osveta. Politika koja je ranije upropastila Republiku Srpsku ne može da donese nikakve promjene”, poručio je Dodik.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender