Kada prijateljstvo vodi u ljubav?

Kada prijateljstvo vodi u ljubav?

Kada prijateljstvo vodi u ljubav?

Kada vas vide zajedno, mnogi misle da ste par, a ne „samo“ prijatelji. Ne zabavljate se, ali jedno drugome posvećujete svaki minut slobodnog vremena. Čujete se nekoliko puta dnevno, a SMS poruke šaljete neprestano.

Uvijek ističete da ste najbolji prijatelji, ali da li je to baš tako? Društvo vam govori da je bolje za oboje da postavite granice. Često se šalite na temu šta bi bilo da ste u vezi. Najčešće se plašite da će prijateljstvo da nestane ako počnete da se zabavljate ili niste svjesni jakih osjećanja i bliskosti…

Nedefinisane veze često vode ka emotivnom bolu. Ako se osjećate nelagodno u ovakvoj vezi, istupite, prihvatite odgovornost za nastalu situaciju. Vratite se na pravi put i zdravu osnovu ili se upustite u romansu.

Definisanje odnosa i granica je posebno značajno kada sklapamo nova prijateljstva, ističu mnogobrojni psiholozi. Konfuzne signale ćete izbjeći ako odmah pričate sa prijateljem. Otvoreno recite da šta vas zabrinjava, pričajte, nemojte da pretpostavljate, izbjegavajte nagađanja.

Ako dođe do nježnog poljupca i zagrljaja, stručnjaci savjetuju da je najbolje da odmah raščistite situaciju i vidite na čemu ste. Ukoliko želite da postavite granice, ali se bojite da ćete na taj način povrijediti prijatelja ili ga izgubiti, znajte da će na kraju neko od vas sigurno biti povrijeđen.

Odlaganje neizbježnog vam neće pomoći. Manje je bolno kada ste iskreni od početka i na vrijeme stavite do znanja šta očekujete od prijateljstva. Zdrave veze opstaju samo kada je komunikacija otvorena i iskrena.

(na dlanu)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender