Borci pisali odbornicima: “Podržite nas u zahtjevu za smjenu Novakovića”!

Borci pisali odbornicima: “Podržite nas u zahtjevu za smjenu Novakovića”!

Borci pisali odbornicima: “Podržite nas u zahtjevu za smjenu Novakovića”!

Danas smo izašli ovdje da dostavimo materijal odbornicima jer gradonačelnik Gavranović nije odgovorio na naš zahtjev kad je u pitanju Novaković Zoran garde Hrvatske“, kaže Željko Ducanović, Štab nezadovoljnih boraca.

Nepojmljivo im je, tvrde, da Novaković dodjeljuje stanove porodicama poginulih srpskih boraca,a sam je bio na neprijateljskoj strani. Taj zahtjev će, kako kažu, ponoviti i na, za nedjelju zakazanim protestima. Dosta im je da, kako kažu, branioci Republike Srpske trpe napade od onih koji su je napadali.

„Borci Republike Srpske su napadani sa svih frontova, e sad smo odabrali taktiku da se branimo različitim načinom borbe“, poručuje Zoran Tomić.

Ipak, Novaković za sada može da odahne. Skupština inicijativu boraca nije uvrstila na dnevni red. Zahtjev boraca, tvrdi prvi čovjek gradskog parlamenta, nije bio dobro formulisan, pa na dnevni red nije ni stigao.

„Mi smo u skladu sa poslovnikom odlučili danas da se nisu stekli uslovi da se danas uvrsti u dnevni red, ali to ne znači da se odbacuje takva inicijativa, ona treba da bude potkrijepljena određenom obradom u samoj skupštinskoj službi“,objašnjava Budimir Balaban, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Ni gradonačelnik Slobodan Gavranović, zahtjev boraca nije komentarisao. Kad dođe na skuptinu, tvrdi, odbornici će ga ocjenjivati. Zato je Zoran Novaković još jednom poručio da su optužbe čista kleveta. Pred kamere nije htio. Za ATV je potvrdio da je već angažovao advokata, koji će, kako kaže, na sudu da dokaže da je bio samo vojnik Vojske Republike Srpske.

Prilog ATV-a:

PISMO KOJE SU BORCI PODIJELILI ODBORNICIMA PRENOSIMO U CJELOSTI:

„Poštovani odbornici Skupštine grada Banjaluka! Mi, demobilisani i obespravljeni borci Vojske Republike Srpske, godinama smo na rubu egzistencije. Dok se borimo za oduzeta nam prava, nazivaju nas izdajnicima i rušiocima RS. Naša tragedija je što optužbe stižu uglavnom od onih koji izdajnike vide svuda osim u sopstvenim redovima – a tamo ih je najviše.

Optužbe stižu od istih onih koji su izdali RS bjesomučno je kradući i siromašeći sve nas. U njihovim redovima sjede oni za koje smo dokazali da su na početku rata bili pripadnici Zengi – i to ne prisilnom mobilizacijom već DOBROVOLJNIM prijavljivanjem.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi grada Banjaluka i generalni sekretar Gradskog odbora SNSD-a bio je pripadnik Zengi – što je potvrdilo Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske. Zoran Novaković danas pred kamerama obilazi gradilišta na kojima se grade stanovi za porodice poginulih boraca.

Bivši pripadnik Zengi, takođe pred kamerama, sklanja suprugu poginulog borca da ne „ometa“ slikanje
zvaničnika RS. Poštovani odbornici, tražimo od vas da osudite to licemjerje vladajućih struktura RS i grada Banjaluka i podržite naš zahtjev upućen gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću da smijeni Novakovića s mjesta načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja. Tražimo da se zahtjev o Novakovićevoj smjeni uvrsti u dnevni red 18. zasijedanja Skupštine grada Banjaluka“.

Štab nezadovoljnih boraca Republike Srpske

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender