28. 09. 2021.
Dječak »pobjegao« iz vrtića u Gradišci?

Dječak »pobjegao« iz vrtića u Gradišci?

Dječak »pobjegao« iz vrtića u Gradišci?

Mališan je neopaženo napustio vrtić i otišao do dva kilometra udaljenog frizerskog salona kako bi pronašao majku.

„Majka dječaka i svi u frizerskom salonu bili smo šokirani kada smo ugledali dječaka, koji je u to vrijeme trebalo da bude u vrtiću. Tek poslije pola sata pedagog i vaspitačica su zvali da pitaju majku gdje je dijete“, pričaju zaprepašćene mušterije koje su se zatekle u frizerskom salonu.

Dodaju da su zgroženi ponašanjem vaspitačice, koja nije pokazala nimalo kajanja što nije pazila na dijete, već je za svoj propust okrivila majku dječaka.

„Poslije prvog poziva vaspitačica je ponovo nazvala majku, te osula paljbu na nju kritikujući je da je neodgovorna i da nije znala da vaspita dijete. Neshvatljivo je takvo ponašanje, jer s obzirom na to da je vrtić udaljen oko dva kilometra, djetetu je moglo svašta da se dogodi“, ispričali su naši sagovornici.

Iako je skandal okončan bez posljedica po dječaka, „Glas Srpske“ saznaje da je protiv vaspitačice pokrenut disciplinski postupak.

Direktor vrtića Mile Šeatović istakao je da je formirana disciplinska komisija koja će ispitati odgovornost vaspitačice, poslije čega će biti preduzete određene mjere.

„Glas Srpske“ saznaje da su vaspitačice sve željele da sakriju i od direktora, ali je on za bijeg mališana saznao putem društvenih mreža.

U vrijeme dok priča o izgubljenom djetetu potresa Gradišku, u istom vrtiću se juče odigrao još jedan nemili događaj.

Članovi Aktiva žena SNSD-a došli su pred vrtić sa namjerom da mališanima daruju igračke, ali im Šeatović, koji je član SDS-a, nije dozvolio da uđu u vrtić.

U Aktivu žena SNSD-a Gradiška kažu da su prilikom pripremanja akcije najavili posjetu i da im nije rečeno da ne mogu uručiti poklone.

„Rukovodstvo vrtića je podržalo našu akciju, uz sugestiju da se ne snimaju djeca i da ne dajemo izjave unutar ustanove. Pristali smo jer smo saglasni da djecu ne treba koristiti u političke svrhe, ali je dogovor na kraju izigran“, rekla je predsjednik Aktiva žena SNSD-a Gradiška Ranka Perić-Romić.
Šeatović je istakao da kućni red važi za sve političke partije.

„Humanitarne akcije su uvijek dobrodošle, ali ne podržavam eksponiranje djece. Ona ne smiju da služe u političke svrhe“, naglasio je Šeatović.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender