06. 12. 2021.
Đoković: Australijan open počinje prerano

Đoković: Australijan open počinje prerano

Đoković: Australijan open počinje prerano

Drugi reket svijeta smatra da gomila upravljajućih tijela u tenisu sprečava inovacije u sportu nakon decenija inercije.

– U savršenom svijetu Australijen open bi počeo tri-četiri sedmice kasnije. Prerano je da se jedan od četiri grend slema igra na startu sezone. Mislim da se ljudi previše plaše da krenu napred i naprave promjene i poboljšanja, ili se plaše da remete istoriju ovog sporta – rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser smatra da je teniska organizacija suviše komplikovana da bi se stvari lako rješavale.

– U tenisu je struktura toliko komplikovana da je teško nešto postići. Moraš ići kroz različita vodeća tijela, različite organizacije. Mi pripadamo ATP, a grend slemovi ITF. Tu je i WADA (antidoping organizacija). To je previše organizacija. Za ljude van tenisa komplikovano je da to isprate i razumiju šta se dešava. Stvari se moraju pojednostaviti i dovesti u red kako bi sport rastao – istakao je Novak.

On sumnja da će se dogoditi značajne promjene.

– Uvijek će biti opravdanja ili će neko naći neki razlog, a tada je to suviše komplikovano. Mora postojati čvrsta odlučnost nekoga ko će predstavljati teniske igrače i vidjeti šta može da se uradi da se teniseri osjećaju dobro. Ali, s druge strane, i turniri moraju takođe da opstanu – zaključio je Đoković, koji čeka nastup u drugom kolu turnira u Majamiju.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender