Cvijanović: Moguća blokada zajedničkih institucija

Cvijanović: Moguća blokada zajedničkih institucija

Premijerka: Vlada čini sve da ispuni obaveze prema borcima

Cvijanovićeva je istakla da je Vlada Republike Srpske preduzela konkretne korake da bi u ovoj godini bilo u potpunosti riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija.

“Prioritet Vlade Srpske je ispunjavanje obaveza prema boračkim kategorijama”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Ona je navela da je na sastanku razgovarano o zapošljavanju boračkih kategorija, podsjećajući da je u prošloj godini zaposleno više od 2.000 lica iz tih kategorija.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz naglasio je da je na sastanku bilo riječi o ispunjavanju obaveza proisteklih iz Zakona o pravima boraca.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar pravde Gorana Zlatković, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Premijer Srpske i ministri razgovarali su sa predstavnicima republičke Boračke organizacije, Saveza logoraša, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, Organizacije amputiraca “Udas” i Udruženja vojnih penzionera Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender