06. 12. 2021.
Propali pregovori: Borci idu u proteste!

Propali pregovori: Borci idu u proteste!

Propali pregovori: Borci idu u proteste!

„Mi ćemo ovog puta, opet ponavljam 23. marta u jedan čas, odnosno u 13 časova u parku Mladen Stojanović imati proteste koji, koliko god smo se čuvali politike, ovog puta će biti okrenuti i prema staklari odnosno prema Vladi Republike Srpske“,najavljuje Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana RS.

Borce je izrevoltiralo i to što oni nisu dobili poziv na sastanak boračkih kategorija sa predsjednicom Vlade. U kabinetu kod Željke Cvijanović, kažu, pojavili su se samo podobni i poslušni – uključujući i one sa kojima su juče sjedili za pregovaračkim stolom. Dan poslije, predsjednik BORS-a pregovore drugačije doživljava – Tvrdi da nije primio nikakvu delegaciju – ne prihvata, kako kaže, nikakve ucjene Štaba nezadovoljnih.

„Ko nama daje rok? Ko to nama može dati rok? Oprostite ja pričam, ja vama sad fino govorim – u izbornom procesu Boračke organizacije učestvuje 70 hiljada ljudi, a dođe pet ili šest ili jedan, nebitno je. I prošli put sav vam rekao – upitajte se ko su kolovođe?“, poručuje Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS.

Zahtjeve štaba dobila je i premijerka. Željka Cvijanović kaže da nije u nadležnosti Vlade da smjenjuje predsjednika Boračke organizacije. Većinu zahtjeva demobilisanih boraca i veterana opisala je kao političke, bez suštine i konkretnih prijedloga.

„Obezbjediti besplatno školovanje, besplatno studiranje, besplatno liječenje svima bez ičega. Ima li mjesta na planeti da je to tako? Ja bih naravno voljela da je to tako – da je upravo ovo rajska država, dakle Republika Srpska i da niko ništa ne mora da plaća i da imamo sve usluge ali prosto zakoni su regulisani na koji način se prikupljaju sredstva i šta se iz čega finansira i šta je moguće“, kaže Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Borci i veterani juče su zatražili da članovi Štaba nezadovoljnih nadziru i učestvuju na predstojećim izborima u BORS-u. Vratite se, kaže Ćurguz, u svoje mjesne boračke organizacije i preko njih ćete lako kontrolisati izborni proces. Borcima ne pada na pamet da odustanu. Vratiće se, kažu, ali samo u park Mladen Stojanović – sa parolama u rukama.

Prilog ATV-a:

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender